Rapport från fysläger i Malung

I helgen anordnades sedvanligt klubbens fysläger i Malung. Klubbstugan ”Byråsgården” var basen, där vi både bodde, åt och vilade mellan passen (finns 9 stycken sängplatser). Vi hade lyxen att få serverad mat av några av klubbens eldsjälar.

Totalt deltog 8 stycken av elitlöparna som sattes på hårda fysiska prov.

Ett backrace på skoterspår inledde helgen och avslutades på toppen av slalombacken. Efter dryga 15 minuters slit, med mjölksyra över öronen, möttes man av en fantastisk vy över Malung.

Lördagen bjöd på det mesta. Först en bra genomgång av vår nya löpare och sjukgymnast Linus Bohman. Han gick bl.a. igenom forskningsläget kring diverse skador och förebyggande övningar vi kan köra för att hålla oss skadefria. Helt klart en av nycklarna inför ett framgångsrikt mårdår. Passet kördes på TRIM i Malung vilket förövrigt är ett gym av toppklass.

Styrketräning_Linus_B

Styrkegenomgång av Linus på TRIM.

 

Ludvig_exentrisk_styrka

Linus instruerar en av övningarna som är bra i förebyggande syfte mot hamstrings skador.

Sedan var det dags för en s.k. ”urban-stafett” i Byråsgården med 2-manna lag och 3 stycken sträckor/person. Åke Oskarsson hade ritat en bra karta och det blev en tuff kamp mellan alla lagen. Efter en vass avslutning på sista sträckan lyckades Jakob och William ta hem en fin seger. Det genomfördes också ett supporterrace i stugan med Karl-Erik, Kåre, Hasse och Åke.

2016-01-30 15.21.10

Supportergänget redo för urban-sprint.

På kvällen var det dags för Skid-KM, som för året bjöd på extremt snabba spår och en resultatlista där Johan Bäckman var klart snabbast.  Tyvärr utan konkurrens av Erik Rost (5 stycken raka världscupsegrar Skid-O), Johan Edin (SM-silver sprint timmarna före start) med flera. Tämligen ohotad kunde Johan staka runt de 3 varven på 3,7km på strax över 27min. Nämnas kan även att Stefan Jonsson tog en ny fin pallplats (har en sedan tidigare i Bowling KM).

Kvällen tillbringades sedan tillsammans med ungdomarna där vi åt gemensam middag och testade Curling.

ungdomsgrupp

Några av ungdomarna som testar Curling.

Söndagen var det valfritt pass på fm. Några åkte skidor, andra sprang skoterspår och några testade naturpass-kontrollerna inför 2016. Avslutningsvis körde vi en lurig sprint bana som Rickard Börjesson hade lagt i Malung centrum.

Stort tack alla som var med och bidrog till en bra tränings helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    FLER NYHETER

    Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

    Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

    SM Natt och Stigtomta 2024

    Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

    Så sätter du upp mål för din traillöpning

    Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

    FÖLJ OSS

    HITTA TILL OSS

    Malungs OK Skogsmårdarna
    Skolgatan 2
    782 30 Malung