Allt är på plats och imorgon drar 3+3 igång

Nu är det dags för sommarens orienteringsäventyr

Tävlingen 3+3 är en tredagarsorientering i fjällterräng som i år arrangeras i Myrflodammen.  Det är inte mindre än 870 st föranmälda deltagare.
”Vi är mycket nöjda med utfallet och det ser dessutom att bli fint väder i vilket talar för att det kommer bli en bra bit över 3000 starter under helgens gång” säger tävlingsledare Karl-Erik Sigfrids från arrangörsföreningen Malungs OK.

Bland anmälningarna i damklassen finner vi bland annat Annika Billstam som under sin elitkarriär samlade på sig hela 14 st VM-medaljer och är därmed en av de mest meriterade orienterarna genom tiderna. Annika utmanas främst av två Örebrotjejer i form av Lilian Forsgren och Josefine Tjernlund som båda finns med det i Svenska Landslaget. Bland dalahoppen finns den meriterade skidorienteraren Magdalena Olsson från Stora Tuna på start. Magdalena som tog 2 st EM medaljer i vintras och som även var med och vann Jukolakavlen i orientering för knappa två veckor sedan.

På herrsidan är det mer öppet. Kent Ohlsson från Södertälje Nykvarn, Filip Dahlgren från Hagaby GoIF är de två som får bära favoritskapet före dalahoppen i form av Jonas Gustafsson från OK Kåre och Artem Panchenko från IFK Mora OK.

I Juniorklasserna finns bland annat tvillingarna Johanna och Jennie Börjesson Eriksson ifrån Storviks IF med i startlistan. De väljer att finslipa sina tävlingsrutiner inför stundande junior VM som går av stapeln den 9 – 14 juli i Ungern.

 

Alla kontroller är på plats. Här en bild från utsättningshelgen i slutet av Maj.


Program och kommentarer av banläggarna Oskar Sandberg och Ludvig Åhlund.

Etapp 1, Förkortad medeldistans – Den kluriga inledningen

Den västra sluttningen av Flatfjället ner mot Myrflodammen är en dröm för den tekniske orienteraren. Har man koll på riktning och brunbildsorientering är det en fröjd att navigera bland områdets alla sänkor.

Etapp 2, Långdistans – Helgens kraftprov

Kommer bli en tuff etapp och symboliseras av långsträckor, vägval och få kontroller.

Etapp 3, Medeldistans – Den snabba avslutningen

Ett av Sälenfjällens finaste områden. Kan vid en första anblick se enkelt ut med stora tydliga sänkor och myrområden som fångar upp. Skenet kan dock bedra. Den öppna och snabblöpta tallskogen bjuder in till högfartsorientering vilket kan vara svårt att bemästra. Sista etappens medeldistans karaktäriseras av många kontroller och riktningsförändringar.

 

Är du sugen på att testa en bana går det även bra att anmäla sig på plats.

Mer information om tävlingen hittar ni här:

EVENTOR

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    FLER NYHETER

    Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

    Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

    SM Natt och Stigtomta 2024

    Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

    Så sätter du upp mål för din traillöpning

    Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

    FÖLJ OSS

    HITTA TILL OSS

    Malungs OK Skogsmårdarna
    Skolgatan 2
    782 30 Malung