Vladimir Tregubov uttagen till EM

Till europamästerskapen i Portugal i början av april får William Lind och Anton Östlin sällskap av ännu en Malungs-löpare – nämligen Vladimir Tregubov. Efter de ryska uttagningstävlingarna lyckades Vladimir kvalificera sig, precis som övriga mårdar, på just sprint- och långdistans

Vladimir_test

Efter de inledande testerna var Vladimir besviken över sina prestationer, men med en bra avslutning och en 3:e-plats på långtestet efter Valentin Novikov och Roman Efimov var det inget snack om att Vladimir var en kandidat för det ryska laget.   

Sedan vi såg Vladimir i Sverige sist 2011 har han haft en längre period med mycket arbete och, enligt honom själv, för lite tid till träning. Under det senaste året har hans träningssituation blivit bättre och han känner nu att han tagit ett kliv framåt.

Styrketräning, mängdträning och en intensivare period med högintensiv träning har legat som grund för honom i förberedelserna inför EM-testerna som också är en del av ”Russian Cup”, vilka också har varit hans första tävlingar för säsongen.

På medeldistans-testet, som är hans favoritdistans, hittade Vladimir inte det tekniska flytet i inledningen av loppet men från den tredje kontrollen och till mål var det endast världslöparna Valentin Novikov och Andrei Khramov som var snabbare än honom vilket han ser som positivt.

Till EM i Portugal ser Vladimir långdistansen som sitt huvudfokus och ett realistiskt mål är enligt honom att ta sig till A-final. Han ser det som en nyttig lärdom och ett utvecklingssteg på väg mot att höja sig ytterligare en nivå.

Den 17 april går resan till Sverige för att förbereda sig inför 10-mila. Då Vladimir jobbar som orientering-coach har han inte möjlighet att stanna kvar i Sverige hela tiden fram till Jukola utan måste hem och coacha sina adepter som skall förbereda sig för testtävlingar inför junioreuropacupen (JEOC). Till Jukola är Vladimir dock på plats igen och hoppas på att fightas om en plats i förstalaget.

För den intresserade finns banorna från de ryska EM-testerna här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *