Träningshelg i Malung

Som brukligt när elitlöparna kommer till stan är det fokus på träningen. En bra grundträning under vintern skapar fina förutsättningar för att prestera på årets alla tävlingar, och ett mycket bra ställe att bedriva seriös träning på under vintern är just Malung. Här finns allt från skidspår i världsklass, löpvänliga skoterleder till gym och simhall. Att sedan kunna avsnjuta helpension på Vallmogården gör ju inte förutsättningarna sämre!

Karta_Vallerås_1975

Håkan Eriksson ordnade helgens första pass, en gafflad orienteringsbana som avslutades med backrace från Kvarnhusvägen till Byråsgården via skoterspår & skidbacken. Efter genomförd stigning väntade belönande dusch & bastu för att värma kalla kroppsdelar.

Lördagen är traditionsenlig mästerskapsdag, där eftermiddagspasset av många beskrivs som helgens höjdpunkt. Då ställer elitlöparna till start i Skid-KM, som i år avgjordes över distansen 9 km klassisk stil. David Andersson kunde tämligen ohotad avgå med segern efter – vad det verkar – en hel höst av hård träningssatsning mot just Skid-KM, något som vi får hoppas även gynnar honom i skogen längre fram i år.
Nordlund_Nilsson_Lööf

Under lördagsförmiddagen genomförde även delar av truppen ett smått legendariskt distanspass i Valleråsterrängen på Vallerås-bladet från 1975, en karta som fortfarande håller hög klass! Tillsammans med klubbens ungdomar åkte man på kvällen och bowlade & åt tillsammans på MIME’s.

Söndagens strålande solsken och perfekta vinterväder fick avrunda helgens läger, och efter ytterligare två träningspass kunde många trötta men nöjda löpare summera en fin helg tillsammans i klubbens hjärta.
Ett STORT tack till Britta & Tore Daniels, Hasse Mattson & Karl-Erik Sigfrids för servicen under helgen, det är guld värt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Ny löpare till klubben – Xoel Chamorro García

  Inför säsongen 2024 har Xoel Chamorro García från Nigrán, strax utanför Vigo i Galicien i Spanien, valt att gå med i klubben. Några känner redan igen honom då han var [...]

  Fixa den perfekta julklappen!

  Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung