Träningshelg i Malung

Som brukligt när elitlöparna kommer till stan är det fokus på träningen. En bra grundträning under vintern skapar fina förutsättningar för att prestera på årets alla tävlingar, och ett mycket bra ställe att bedriva seriös träning på under vintern är just Malung. Här finns allt från skidspår i världsklass, löpvänliga skoterleder till gym och simhall. Att sedan kunna avsnjuta helpension på Vallmogården gör ju inte förutsättningarna sämre!

Karta_Vallerås_1975

Håkan Eriksson ordnade helgens första pass, en gafflad orienteringsbana som avslutades med backrace från Kvarnhusvägen till Byråsgården via skoterspår & skidbacken. Efter genomförd stigning väntade belönande dusch & bastu för att värma kalla kroppsdelar.

Lördagen är traditionsenlig mästerskapsdag, där eftermiddagspasset av många beskrivs som helgens höjdpunkt. Då ställer elitlöparna till start i Skid-KM, som i år avgjordes över distansen 9 km klassisk stil. David Andersson kunde tämligen ohotad avgå med segern efter – vad det verkar – en hel höst av hård träningssatsning mot just Skid-KM, något som vi får hoppas även gynnar honom i skogen längre fram i år.
Nordlund_Nilsson_Lööf

Under lördagsförmiddagen genomförde även delar av truppen ett smått legendariskt distanspass i Valleråsterrängen på Vallerås-bladet från 1975, en karta som fortfarande håller hög klass! Tillsammans med klubbens ungdomar åkte man på kvällen och bowlade & åt tillsammans på MIME’s.

Söndagens strålande solsken och perfekta vinterväder fick avrunda helgens läger, och efter ytterligare två träningspass kunde många trötta men nöjda löpare summera en fin helg tillsammans i klubbens hjärta.
Ett STORT tack till Britta & Tore Daniels, Hasse Mattson & Karl-Erik Sigfrids för servicen under helgen, det är guld värt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    FLER NYHETER

    Rekordstort intresse för fjällets utmaning!

    Fjällmaraton Sälen by EQPE 2024 närmar sig med stormsteg, och redan nu kan vi konstatera att intresset för loppet är rekordstort! Aldrig har vi haft så många anmälda deltagare vid [...]

    Teknikträningar i Malung

    Denna vecka startar vi upp med teknikträningar i Malung. Tisdagar klockan 18:00. Plats och instruktioner till träningen skrivs på Facebooksidan samt klotterplanket på hemsidan. För de som inte har möjlighet [...]

    Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

    Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

    FÖLJ OSS

    HITTA TILL OSS

    Malungs OK Skogsmårdarna
    Skolgatan 2
    782 30 Malung