10MILA-test och inför Swedish League

10MILA-test

Under onsdagskvällen genomförde vi ett testlopp inför årets 10MILA. 15 km precis i angränsande område till 10MILA 2016 väntade löparna.

10 Mila test.10 Mila test

Även skogsspeaker och publik hade samlats för att göra stämningen värdig ett MOX-10MILA-test.

Farten skruvades upp successivt upp och efter ungefär halva banan hade David och William fått en lucka så de andra tappade synkontakten, det efter att ha avverkat första halvan av banan i ett tempo på strax över 4:30 min/km. Erik Rost drog andraklungan och med sig hade han löpstarke junioren Martin Nilsson och Skid-O-kungen Peter Arnesson. Därefter kom Marin Hammarberg och Ewan McCarthy. David och Erik valde att kliva av för att spara benen inför helgens drabbningar medan de övriga kämpade vidare ivrigt påhejade av publiken som spridit ut sig på strategiska platser längs banan för att twittra ut hur det gick och att ingen skulle kunna maska…

Resultat: (Banlängd 15 km, löpväg ca. 16,5 km)

William 77:21
Martin  +3:35
Peter +4:10
Hammer +9:30
Ewan + 13:50

Nu till helgen är det premiär för Swedish League

Tävlingen går av stapeln i Åmål med en långdistans på lördagen och en medeldistans på söndagen.

Malung ställer upp med en rad intressanta löpare en av dem är David Andersson som 2009 vann den totala Elitserien som tävlingen då hette. David har sedan dess haft skadebekymmer men ser ut att vara på väg tillbaks till den absoluta toppen.

Här kan ni läsa mer om tävlingarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Årsfest 8-9 december

  Andra helgen i december har klubben årlig avslutningshelg med bowling, pizza, skinklopp, prisutdelningar, årsfest med mera. Kontakta kanslist Gunnar för anmälan och mer information.

  Klubbkläder 2024

  Dags för klädbeställning inför 2024. Sista datum för beställning är 10 december. Klubben kommer även fortsättningsvis ha Bagheera som leverantör där vi får bra och snygga klubbkläder till ett mycket [...]

  Elitupptakt i Ludvika

  Helgen som var hade elittruppen avstamp inför 2024 års säsong. Torsdag till söndag spenderades i Ludvika OKs Gussjöstugan, där förutom träning, även målsättning och planering inför kommande års tävlingar avhandlades. [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung