Landslagsläger i Skottland

Denna vecka har våra två landslagslöpare William Lind och Anton Östlin tränat med landslaget i terrängen kring Inverness i Skottland. På kartor som angränsar och liknar de områden där VM i orientering skall genomföras i inledningen av augusti månad skapar de nu rutiner och strategier för hur de där och då bäst skall kunna genomföra sina lopp.

11208988_10207010536288882_1336099000_nFokus ligger för de flesta att få så mycket tid som möjligt i terrängen under veckan, vilket inte minst vår coach Mattias Karlsson får. Han är nämligen även teknisk coach i landslaget och sätter ut och plockar in kontroller samt följer upp löpare under passen. Han har även ansvarat för en teknisk föreläsning om terrängen inför löparna.

För Antons del handlar tiden även att hitta balans i träningen med hänsyn till den fotskada han tvingats kämpa med en tid. Under lägret har han dock känt framsteg på den fronten och ser med tillförsikt fram emot kommande helger och inte minst uttagningstävlingarna till världscup och VM i Dalarna om mindre än två veckor. Vid sidan av all Skottlandsförberedelse diskuterar de möjliga laguppställningar inför vårens höjdpunkt Tiomila som avgörs nästa helg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

  Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

  SM Natt och Stigtomta 2024

  Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

  Så sätter du upp mål för din traillöpning

  Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung