Landslagsläger i Skottland

Denna vecka har våra två landslagslöpare William Lind och Anton Östlin tränat med landslaget i terrängen kring Inverness i Skottland. På kartor som angränsar och liknar de områden där VM i orientering skall genomföras i inledningen av augusti månad skapar de nu rutiner och strategier för hur de där och då bäst skall kunna genomföra sina lopp.

11208988_10207010536288882_1336099000_nFokus ligger för de flesta att få så mycket tid som möjligt i terrängen under veckan, vilket inte minst vår coach Mattias Karlsson får. Han är nämligen även teknisk coach i landslaget och sätter ut och plockar in kontroller samt följer upp löpare under passen. Han har även ansvarat för en teknisk föreläsning om terrängen inför löparna.

För Antons del handlar tiden även att hitta balans i träningen med hänsyn till den fotskada han tvingats kämpa med en tid. Under lägret har han dock känt framsteg på den fronten och ser med tillförsikt fram emot kommande helger och inte minst uttagningstävlingarna till världscup och VM i Dalarna om mindre än två veckor. Vid sidan av all Skottlandsförberedelse diskuterar de möjliga laguppställningar inför vårens höjdpunkt Tiomila som avgörs nästa helg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Kallelse till upptaktsträff

  Du hittar den som PDF här.The post Kallelse till upptaktsträff first appeared on Konfirmation Sälen.

  SM natt med ljuspunkter

  Säsongens sista SM tävling i Norrland avgjordes i Sundsvall med Södra bergets friluftscenter som arena. En arena där mängder av mästerskap i olika sporter arrangerats och med en terräng som [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung