Äntligen topp 10 & klubbrekord för andralaget

David och Johan hade lite svårt att sova efter den fina inledningen på stafetten.

David och Johan hade lite svårt att sova efter den fina inledningen på stafetten.

Inte sedan 2003 har klubben lyckats placera sig bland de 10 bästa lagen på 10MILA, men i år bröt vi ”förbannelsen” med en 9:e plats efter en mycket spännande tävling, där andralaget även satte en nytt fint klubbrekord genom att bli 49:a. Här följer en sammanfattning av 2015 års 10MILA-tävling:

Uppland och Sigtuna kommun stod som värd för årets arrangemang, och på förhand pratades det mycket om den snabblöpta terrängen vid Skepptuna där tävlingarna skulle avgöras. Damtävlingen förstärkte detta intryck men visade även att det fanns områden där farten var tvungen att sänkas på för att klara av att bemästra orienteringstekniken.

Jakob växlar i tät efter sträcka 2

Jakob växlar i tät efter sträcka 2

21:30 gav sig 320 lag iväg, Erik Rost (lag 1) och Peter Arnesson (lag 2) mönstrade sträcka 1. En stabil insats av båda bäddade för en lagom utspridd sträcka 2 där Jakob Lööf (lag 1) förde upp Malung i absolut tätposition och Martin Hammarberg (lag 2) gjorde ett mycket bra lopp en bit bak och sprang jämnt med täten. Ut på Långa natten skickades Vladimir Tregubov (lag 1) strax före en klunga på ca. 20 lag med stora namn som Kalevan Rasti & Halden. Drygt 9 minuter efter att Jakob växlat ut Vladimir i ledning gick en jätteklunga ut där Martin Hammarberg gav ett fint utgångslge för Martin Nilsson (lag 2) att hänga med bland andra OK Orion och Koovee runt Långa Natten-banan som i år mätte 16,5 km.

Martin trött men glad efter sträcka 3

Martin trött men glad efter sträcka 3

Gruppen där Martin Nilsson sprang plockade stadigt in tid på de framförvarande och efter dryga 11 km hade de tre huvudklungorna blivit en stor grupp med över 50 löpare. Både Vladimir och Martin genomförde sträckan kanonbra och kunde växla ut Thomas Carlsson (lag 1) och Jimmy Birklin (lag 2) i tätgruppen. Martin Nilssons prestation bör nämnas lite extra, han var bästa svenska löpare på sträckan och hade den 11:e snabbaste tiden, ganska precis minuten bakom sträcksegraren.

Vladimir gjorde återigen en bra Långa Natten-sträcka

Vladimir gjorde återigen en bra Långa Natten-sträcka

Thomas och Jimmy levererade stabila lopp och när Anton Östlin (lag 1) och Mattias Karlsson gav sig ut låg lagen 25:a och 34:a. På sträckorna 4 och 5 sprack fältet upp rejält och härifrån och in i mål krävdes mer självständig orientering. Anton växlade ut Martin Hederskog som 17:a och Mattias skickade ut Stefan Jonsson som 38:a på den raka sjätte sträckan.

Martin växlade ut Johan Bäckman som 22:a och Stefan skickade ut Jonas Birgerson som 39:a. Johan plockade stadigt in lag framför och släppte ut David Andersson som 13:e man. Jonas växlade ut Lars Åkerman som 46:a, och för första gången sedan Lars började springa 10MILA fick han springa en sträcka utan lampa. David sprang offensivt och plocka de tre platser till 10:e när det var dags att växla ut Johan Nordlund på sträcka 9. Lars höll god fart över sina 12,5 km och växlade ut Håkan Eriksson som 53:a.

Johan och Håkan fick ta sig an tävlingens sista raka sträcka, där Johan kunde skicka ut William Lind på sträcka 10 som 10:e lag och Håkan lämnade kartan till Ewan McCarthy som 47:a. I det utspridda fältet lyckades William plocka en placering och spurtslå bland andra Stora Tuna OK och därmed skriva in MOKS som bästa dalalag i tävlingen. Lite längre bak gjorde Ewan ett riktigt stabilt lopp mestadels på egen hand och kunde springa i mål som 49:a och sätta ett präktigt placeringsrekord för andralaget.

Ett STORT tack till alla ledare som skötte kringservicen med Restaurang Mården och coachning under natten och morgonen, utan er blir det inga resultat!

Klicka här för att komma till 10MILAs hemsida där resultat, GPS-trackning m.m finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

  Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

  SM Natt och Stigtomta 2024

  Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

  Så sätter du upp mål för din traillöpning

  Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung