Dalatävlingar med Swedish League

MIchaela mot mål i Säter

Michaela mot mål i Säter

Under Kristihimmelfärdshelgen har det varit OL-fest i Dalarna där fyra tävlingar avgjorts på lika många dagar i den klassiska OL-Touren. Tre av tävlingarna var även Swedish League-tävlingar och därtill extra viktiga om man aspirerar på en plats till nästa världscuprunda som avgörs i Norge & Sverige under början av juni månad.

Torsdagens sprinttävling avgjordes i Säter, vilket även var den tredje deltävlingen av Swedish League. Av malungslöparna lyckades William bäst med en 13:e plats, men många var elitlöparna var missnöjda med dagen och en bit efter täten.

Fredagens medeldistans hade samma målplats som torsdagens sprint, men nu flyttade banorna ut i skogen. Många kluriga områden bidrog till en utslagsgivande tävling där David Andersson lyckades bäst i H21E-klassen med en femteplats, dryga 2 min bakom segraren.

Foto: Lars Rönnols

Foto: Lars Rönnols


Lördagens medeldistanstävling avgjordes i skogarna norr om Bjursås i tung och fin dalaterräng. De flesta elitlöparna vilade då det inte var någon Swedish League denna dag, men några höll igång ändå. Bland annat gjorde Martin Nilsson ett fint lopp och vann H20E.

Foto: Lars Rönnols

Foto: Lars Rönnols

Söndagens långdistans var sedan länge uppsnackad, en riktigt tuff långdistans i kuperad dalaterräng som verkligen skulle bli något att bita i. Därtill gjorde vädret sitt allra bästa för att förstärka detta och bjöd på snö, snöblandat regn och regn om vartannat, tillsammans med ett kvicksilver som knappt orkade över 3 grader.

Det verkade vara väder som mårdar trivs i, för gång efter annan tog nya malungslöpare ledningen vid radio, varvning och målgång i H21E-klassen. Sent startande William Lind gick på knock och tog en övertygande seger, med Anton Östlin som åtta och David Andersson som nia. Även Johan Bäckman gjorde ett fint lopp och sprang in som 14:e man.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    FLER NYHETER

    Rekordstort intresse för fjällets utmaning!

    Fjällmaraton Sälen by EQPE 2024 närmar sig med stormsteg, och redan nu kan vi konstatera att intresset för loppet är rekordstort! Aldrig har vi haft så många anmälda deltagare vid [...]

    Teknikträningar i Malung

    Denna vecka startar vi upp med teknikträningar i Malung. Tisdagar klockan 18:00. Plats och instruktioner till träningen skrivs på Facebooksidan samt klotterplanket på hemsidan. För de som inte har möjlighet [...]

    Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

    Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

    FÖLJ OSS

    HITTA TILL OSS

    Malungs OK Skogsmårdarna
    Skolgatan 2
    782 30 Malung