Dalatävlingar med Swedish League

MIchaela mot mål i Säter

Michaela mot mål i Säter

Under Kristihimmelfärdshelgen har det varit OL-fest i Dalarna där fyra tävlingar avgjorts på lika många dagar i den klassiska OL-Touren. Tre av tävlingarna var även Swedish League-tävlingar och därtill extra viktiga om man aspirerar på en plats till nästa världscuprunda som avgörs i Norge & Sverige under början av juni månad.

Torsdagens sprinttävling avgjordes i Säter, vilket även var den tredje deltävlingen av Swedish League. Av malungslöparna lyckades William bäst med en 13:e plats, men många var elitlöparna var missnöjda med dagen och en bit efter täten.

Fredagens medeldistans hade samma målplats som torsdagens sprint, men nu flyttade banorna ut i skogen. Många kluriga områden bidrog till en utslagsgivande tävling där David Andersson lyckades bäst i H21E-klassen med en femteplats, dryga 2 min bakom segraren.

Foto: Lars Rönnols

Foto: Lars Rönnols


Lördagens medeldistanstävling avgjordes i skogarna norr om Bjursås i tung och fin dalaterräng. De flesta elitlöparna vilade då det inte var någon Swedish League denna dag, men några höll igång ändå. Bland annat gjorde Martin Nilsson ett fint lopp och vann H20E.

Foto: Lars Rönnols

Foto: Lars Rönnols

Söndagens långdistans var sedan länge uppsnackad, en riktigt tuff långdistans i kuperad dalaterräng som verkligen skulle bli något att bita i. Därtill gjorde vädret sitt allra bästa för att förstärka detta och bjöd på snö, snöblandat regn och regn om vartannat, tillsammans med ett kvicksilver som knappt orkade över 3 grader.

Det verkade vara väder som mårdar trivs i, för gång efter annan tog nya malungslöpare ledningen vid radio, varvning och målgång i H21E-klassen. Sent startande William Lind gick på knock och tog en övertygande seger, med Anton Östlin som åtta och David Andersson som nia. Även Johan Bäckman gjorde ett fint lopp och sprang in som 14:e man.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Årsfest 8-9 december

  Andra helgen i december har klubben årlig avslutningshelg med bowling, pizza, skinklopp, prisutdelningar, årsfest med mera. Kontakta kanslist Gunnar för anmälan och mer information.

  Klubbkläder 2024

  Dags för klädbeställning inför 2024. Sista datum för beställning är 10 december. Klubben kommer även fortsättningsvis ha Bagheera som leverantör där vi får bra och snygga klubbkläder till ett mycket [...]

  Elitupptakt i Ludvika

  Helgen som var hade elittruppen avstamp inför 2024 års säsong. Torsdag till söndag spenderades i Ludvika OKs Gussjöstugan, där förutom träning, även målsättning och planering inför kommande års tävlingar avhandlades. [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung