Världseliten förbereder sig i Sälenfjällen

IMG_3297

Den 12:e upplagan av 3+3 ser ut att bli en riktig härlig uppgörelse på damsidan då fyra av sju VM löpare ur den svenska truppen står på startlinjen. De fyra är Helena Jansson, Leksands OK(1 juli byter hon klubb till OK Ravinen), Emma Johansson, Domnarvets GoIF, Tove Alexandersson, Stora Tuna OK samt Annika Billstam, OK Linné. Sammanlagt har kvartetten tillsammans vunnit imponerande 30 VM medaljer. 

På herrsidan får Sverige-ettan Gustav Bergman bekänna färg genom att möta flerfaldige världsmästaren Thierry Gueorgiou från Frankrike. På senaste VM stafetten gick Gustav segrande ur striden och bärgade guldet åt Sverige efter en dramatisk sista sträcka.

Till vår glädje fortsätter anmälningar komma in och senaste i raden är dalahoppen Tove Alexandersson Stora Tuna och Emma Johansson Domnarvet. Emma som visat fin form på sistone och avgjorde till Domnarvets fördel världens största stafett Jukola i Finland för två veckor sen. Beträffande Emma Johansson så kommer hon även att vara banläggare när eliten kör sprint under O-Ringen i Sälen 2016.

3+3 är sista chansen i tävlingssammanhang att göra sig bekant med terrängen inför O-Ringen 2016. 3+3 tävlingsområde angränsar till O-Ringens två första etapper vid Högfjällshotellet. Den tolfte upplagan av 3+3 har sin arena vid liftstationen Tandådalen Östra. Tävlingarna i år genomförs som en tredagars tävling där sammanlagd lägsta tid koras som totalsegrare. Det finns möjlighet att även springa enstaka etapper. Deltagarna kommer att erbjudas en fantastiskt fint och orienteringstekniskt område.

TG3

Thierry Gueorgiou kommer till Sälen av flera anledningar. Dels tycker han att orienteringsterrängen i Sälen är bästa förberedelse inför årets VM, dels vill han förbereda sig inför O-ringen i Sälen. En inte allt för betydelselös anledning är även möjligheten att kunna surfa på Experiums äventyrsbad. Bli därför inte förvånad om du stöter på den franska superstjärnan i bassängen under veckan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Ny löpare till klubben – Xoel Chamorro García

  Inför säsongen 2024 har Xoel Chamorro García från Nigrán, strax utanför Vigo i Galicien i Spanien, valt att gå med i klubben. Några känner redan igen honom då han var [...]

  Fixa den perfekta julklappen!

  Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung