Helena Jansson vann VM-genrep

HelenaFörsta dagen av 3+3 slutade med övertygade segrar för Helena Jansson, Leksands OK i D21E och fransmannen Thierry Gueorgiou i H21E. Helena var hela 48 sekunder före tvåan Emma Johansson, Domnarvets GoIF. På tredje plats 2 min 11 sekunder efter kom Tove Alexandersson, Stora Tuna OK.

Dagens överraskning stod dock OK Kåres Linn Grälls för som slog sig in på en 4:e plats före VM löparen Annika Billstam, OK Linne. På herrsidan fick Sverige-ettan Gustav Bergman, OK Ravienen verkligen bekänna färg och hade inte mycket att sätta emot den flerfaldige världsmästaren Thierry Gueorgiou från Frankrike. Den flygande fransmannen vann i överlägsen stil med 1 min och 4 sekunder. Bästa herr dalalöpare var Roman Ryapolov, IFK Mora OK som kom på tredjeplats, 2 min och 16 sekunder bakom Gueorgiou. I juniorelitklasserna var det flera fina dalaframgångar. I D20E vann Ellen Sarenmark, Leksands OK och i samma klass kom Matilda Dammvik, Stora Tuna OK på tredje plats. Bland de yngre damjuniorerna var Leksands Oks Elin Fältman bästa dalalöpare på en femte plats. Bland herrjuniorerna vann André Andersson, Västerbergslagens OL en övertygande seger med hela 3 min och 17 sekunder före Gustav Ögren, Korsnäs IF OK Imorgon fortsätter tävlingarna med långdistans där de längsta banorna kommer att komma upp på Flatfjället, där kluriga kontroller men väldigt fina banor är lagda av banläggaren Britta Daniels. Dessutom utlovas strålande fint väder, så alla förutsättningar finns för att de 1367 löparna som var med idag kommer att få en fantastik härlig dag på fjället.

Resultat från tävlingen finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Nytt pris till segrarna i Buggruset

  Härliga nyheter, Kläppen Ski Resort går in och sponsrar segrarpris 2 500:-/klass Ska vi få någon som går ner mot de svenska rekorden? Dam 15.04 Herr 13.32 Ska vi få [...]

  Anmälan via hemsida stängd

  11/7 - 16/7 - Anmälan hos Petterssons 17/7 (Tävlingsdagen) - Anmälan på plats cid start/mål (11:00-13:00) Löpare som ej finns på plats i Malung kan anmäla sig via SMS till [...]

  LAKIA Jukola vilken helg!

  Finlands äventyret är över för denna gång och det har rapporterats om god stämning och många fantastiska prestationer av så väll löpare som ledare. Jukola gick i år av stapeln [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung