Annika och Thierry segrade på långdistansen

DSC_6241 VM-löparna och paret Annika Billstam OK Linne i D21E och fransmannen Thierry Gueorgiou i H21E vann andra etappen av 3+3 i Sälen på ett överlägset sätt. Till tvåan i H21 E Roman Ryapolov, IFK Mora OK var det över åtta minuter. I D21E var segermarginalen över nio minuter och där var Leksands OK’s Elin Dahlstedt Tysk tvåa. 

Tyvärr uteblev duellerna mellan VM löparna på etapp 2 då alla utom segrarna valt en annan upplandning inför VM i Skottland senare i sommar. Allt tyder nu på att Annika och Thierry kan defilera hem totalsegern på sista etappen imorgon söndag. Men det skall springas först och det har hänt att det bommats rejält på östra kavlens sluttningar. Senast Thierry sprang tävling i området bommande han en kontroll med 8 min.

I juniorelitklasserna var det inte lika många framgångar som på etapp 1. I D20E vann Ellen Sarenmark, Leksands OK, en kassaskåpssäker seger på över tio minuter och kan i stort sett promenera hem totalsegern. I H18E blev André Andersson, Västerbergslagens OL tvåa 16 sekunder efter, i och med segern på etapp 1 så leder André klart men som sagt det återstår en etapp.

Precis som utlovats blev det stor orienteringspropaganda i fantastiskt fint väder och härligt utmanande banor på fjällsluttningarna mellan Tandådalen Östra och Flaftjället. Det var idel lovord om banläggningen och terrängen bland det 1400 deltagarna.

Imorgon avslutas tävlingarna med medeldistans där ledarna startar sist. Avslutningsdagens banor kommer att gå i slutningarna vid östra kavlen. En avslutningsetapp som åter kommer sätta deltagarna på härliga utmaningar utifrån sina färdigheter. Även imorgon utlovas strålande fint väder, så alla förutsättningar finns för att avslutningen åter blir orienterings propaganda för de 1400 deltagarna.

Resultat från tävlingen finns här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Ny löpare till klubben – Xoel Chamorro García

  Inför säsongen 2024 har Xoel Chamorro García från Nigrán, strax utanför Vigo i Galicien i Spanien, valt att gå med i klubben. Några känner redan igen honom då han var [...]

  Fixa den perfekta julklappen!

  Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung