Favoritsegrar i 3+3

AndreDet blev som tippat solklara totalsegrar i elitseniorklasserna under avslutningsdagen av 3+3 i Sälen genom världslöparna Annika Billstam OK Linne i D21E och fransmannen Thierry Gueorgiou i H21E. 

Under avslutningsetappen hade dock Annika stora problem med Östra kavlens sluttningar och gjorde flera bommar och var nästa 11 minuter efter etappsegraren Helena Jansson Leksands OK som inte deltog igår. Tvåa på etappen var Domnarvets VM löpare Emma Johansson 20 sekunder efter Helena. Ur ett dalaperspektiv blev det en solkar seger för André Andersson Västerbergslagens OL i H18E. André har visat en genomgångende hög lägstanivå genom alla etapper med placeringarna 1:a, 2:a och han vann även avslutningsetappen. I H21E tog Roman Ryapolv, IFK Mora OK en meriterande andra plats och i D21E slutande bästa dala dam på en tredje plats genom Elin Dahlstedt Tysk, Leksands OK.

I övriga juniorelitklasser så vann Ellen Sarenmark, Leksands OK D20E efter ha blivit trea på etappen. I D18 E blev Elin Fältman Leksands OK 5:a

Bland de övriga klasserna kan vi notera att Ultralöparen Jonas Buud IFK Mora OK vann totalt efter att ha vunnit samtliga etapper. Kanske får vi se Jonas Buud på nästa års O-Ringen?

Även avslutningsetappen genomfördes i fantastiskt fint väder och det var väldigt utmanande och fina banor på Östra Kavlevens fjällsluttning. Det var idel lovord om banläggningen och merparten av de 1400 deltagarna ser fram emot nästa års O-Ringen i Sälen.

Resultat från tävlingen kommer att finnas här.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *