O-Ringen Borås

Nu är det en knapp vecka kvar fram till Oringen i Borås.

O-Ringen brukar vara en trevlig mårdtillställning i elitklassen och faktum är att Malung har de två senaste svenska segrarna i herrklassen i form av David Andersson 2010 och Erik Rost 2011. Åren därefter har det varit idel världsmästare som tagit hem totalsegern i form av Olav Lundanes 2012 och Thierry Gueorgiou 2013 och 2014. Lägg där till två pallplatser av William Lind 2011 och 2013 och Malungs OK har tveklöst varit den bästa herrklubben på O-Ringen den senaste 5-årsperioden. Se vinnare här.

Inför årets upplaga av O-Ringen saknas den där riktiga favoriten och det är färre utländska stjärnor än de senaste åren men trots det är det en oerhört tuff kamp om att ta hem totalsegern, då den svenska eliten just nu håller en oerhörd bredd. Detta syns inte minst i världscupen där hela 7 stycken svenska herrar ligger bland de 20 bästa totalt. Se ställning här.

Med andra ord är det svårt att sia om hur det kommer gå men kanske att vi om knappt två veckor kan få ytterligare en totalseger till klubben (klubbens 4e förutom tidigare nämnda även Jimmy Birklin år 2000) eller sätter nytt breddrekord med 4st topp 10 (tidigare 3 st topp 10 2013)?

Mer information om Oringen.

1816414_1200_675

Bild på senaste Svenska segraren Erik Rost 2011.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung