William Lind segrade i O-ringen

Efter en imponerande och stabil vecka vann William Lind O-ringens huvudklass i Borås. Stort Grattis!

William_Lind

William inledde veckan starkt och tog hem de två inledande etapperna som avgjordes över långdistans. Efter den fina inledningen av veckan var marginalen till slutliga tvåan Olle Boström, Järla, redan uppe i över fyra minuter. Tredje etappen sprangs sedan inne i Borås stadskärna, en sprintetapp med en utslagsgivande bana. Många Boråsbor och O-ringendeltagare tog plats i publiken för att heja fram löparna.

Efter en välbehövlig vilodag tog fjärde dagens tävlande vid från Kvarndammens idrottsplats i Borås och efter en stabil insats behöll William ledningen inför sista dagens jaktstart. Den var dock nu nere i 1.33 min efter en imponerande etapp av Olle Boström och O-ringenveckan skulle därmed avgöras i en ytterst spännande jaktstart i terrängen runt Rya åsar.

H21 Elit - Etapp 5

H21 Elit – Etapp 5

William gjorde återigen en mycket stabil orienteringsinsats men blev trots det upphunnen av en formstark Olle Boström vid en lurig kontroll (17:e) strax innan målgång. Efter lite taktiskt avvaktande i utförslöpningen in mot Borås Arena var det dock inte mycket snack utan William kunde lita till sin kända spurtförmåga och tog sin första totalseger i O-ringen.

VM i Skottland

I dagarna åker William till Skottland för att representera Sverige i VM. Medel, stafett och lång dvs. alla distanser som avgörs i skog kommer William delta i. Den 1 augusti startar VM med sprintfinal medan William springer sin första distans den 4 augusti, då medeldistansen avgörs.

Lycka till Wille!

 

Länkar:

Resultat O-ringen 2015

Banor med GPS

O-ringens Youtubekanal med filmer från alla etapper

VM går att följa här: WOC 2015 och här: IOF Livecenter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Nytt pris till segrarna i Buggruset

  Härliga nyheter, Kläppen Ski Resort går in och sponsrar segrarpris 2 500:-/klass Ska vi få någon som går ner mot de svenska rekorden? Dam 15.04 Herr 13.32 Ska vi få [...]

  Anmälan via hemsida stängd

  11/7 - 16/7 - Anmälan hos Petterssons 17/7 (Tävlingsdagen) - Anmälan på plats cid start/mål (11:00-13:00) Löpare som ej finns på plats i Malung kan anmäla sig via SMS till [...]

  LAKIA Jukola vilken helg!

  Finlands äventyret är över för denna gång och det har rapporterats om god stämning och många fantastiska prestationer av så väll löpare som ledare. Jukola gick i år av stapeln [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung