William redo för världscupavslutning

WL_toppenMalungs OK´s spjutspets William Lind har senaste veckan befunnit sig i skid- och turistorten Arosa i den schweiziska kantonen Graubünden. Detta för att acklimatisera sig och ladda för den säsongsfinal i världscupen som avgörs i helgen. 

Årets säsong har varit en stor framgång för William som bland annat varit 2:a på världscupdeltävling i Sverige i slutet av våren och även stod som totalsegrare i den klassiska tävlingen O-Ringen som i somras arrangerades i Borås. Vid huvudmålet, VM i Skottland blev det dock ”stolpe ut” då en förkylning satte stopp för Wille.

Med hänsyn till besvikelsen vid VM är det en minst sagt laddad Lind som ser fram emot helgens tre avslutande deltävlingar över långdistans, medeldistans och sprintstafett.

WL-miljö”-Detta är det vackraste ställe jag någonsin fått resa till genom orienteringen och energi lagras bara av att få vistas i miljön”, var Williams egen kommentar på mail från Schweiz och fortsätter: ”-Det kommer att bli riktigt tuffa tävlingar, inte minst långdistansen som kommer att avgöras på 1600-2200 meters höjd med en hel del av banstråken ovanför trädgränsen i det öppna alplandskapet. Det blir inte alltför mycket vegetation på marken utan hårt och fast underlag.”

Den sista veckan har William varierat träningen mellan längre långturer i lugn fart och kortare intervaller.

För den som vill följa Williams framfart i helgen så går det att följa tävlingen i SVT Play.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Bugrusset blir en kvälls tävling!

  17 Juni går Buggruset i Malung mitt under Dansbandsveckan och i år har vi flyttat starten till kl 18:00 för att deltagarna lättare ska kunna ta del av kvällens späckade [...]

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung