Ny löpare till Malungs OK – Rickard Börjesson

Rickard BörjessonVi inleder december med att öppna en lucka i MOKS sporadiska julkalender. Bakom lucka nummer 1 hittar vi ett trevligt nytillskott till klubben, ingen mindre än Västergötlands bästa löpare; Rickard Börjesson. Rickard flyttar till Falun och väljer att under 2016 dra på sig den röd-blå-vita malungströjan. William har intervjuat Rickard och ställt några kluriga frågor, intervjun hittar ni nedan.

Hur kom det sig att du började orientera?
Jag är infödd i sporten. Född 1990 som några andra. Både mor & far har alltid varit med – vilket är jättekul och fantastiska stöttepelare oavsett om det gått bra eller dåligt.

Du har haft bra kontakt med Klas Dahlberg under din uppväxt, en legend inom orienteringssverige. Har du något sådant minne du kan dela med dig av eller något tips som han gett dig?
Oj, det brukar alltid hända oväntade saker runt Klas. Allt ifrån att bli vettskrämd på torpet hemma som liten när han glidit in i Dart Vader-mundering till Star Wars-fanfarer, till nu senast på AC/DC-turnén i Roskilde i somras när vi efter många små stigar lyckas hitta en egen parkering 900m ifrån scenen, vilket vi såklart tog en liten löptur genom efter konsertens slut.

Om jag förstått det rätt är planen att flytta till Falun och börja studera efter jul, varför just Falun?
Jag söker främst efter träningssparring & du har ett enormt utbud utav träningsmöjligheter i Falun. Framförallt har du DSA som jag anser är ett utav Sveriges bästa elitmiljö-ställen med möjlighet till minst en ordnad träning varje dag. De flesta MOKS-löpare bor i Falun vilket såklart är en bidragande orsak då varje träning blir extra rolig med sparring & gött häng.

Du är lite halvsläkt till David Andersson, förklara hur det kommer sig?
Släkt och släkt.. Alla är väl släkt i MOKS-familjen? En liten rebus, min systers far är bror med Davids mor. Så syrran är kusin med David.

Vad hoppas du att klubben ska bidra med i din satsning och vad kan du hjälpa Malung med?
Först och främst känns det jättebra och grymt inspirerande att få representera MOKS under 2016. Det är ett gott gäng med många duktiga orienterare. Malung är en seriös elitklubb som har höga mål & visioner. Vilket är A & O när det kommer till elitidrott – där allt handlar om att prestera och jobba mot mål! Sedan finns det mycket erfarenhet bland alla kompetenta ledare & rutinerade löpare som jag tänker suga till mig. Utöver mina egna erfarenheter kring banläggning och träning hoppas jag kunna bidra med många skratt, härliga minnen och få vara med om att vinna de stora stafetterna, främst 10mila på ”hemmaplan”. Men då behöver jag själv höja mig ett kliv vilket såklart blir en härlig morot i vinterträningen!

Till sist; Beskriv dig själv som orienterare
Jag är en OL-tekniskt stabil lirare som hör hemma i skogen. Precis som Wille är jag uppväxt i ”Härryda” trakterna i Västsverige, och det är ingen hemlighet att man blir en erkänd stark skogslöpare där hemma. Jag blir hellre världens bästa skogslöpare än en halvdan väglöpare!

Vi hälsar Rickard välkommen till Malungs OK, och ser fram emot fler lucköppningar i årets julkalender!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Lycka till Rickard i Dalarna önskar Farmor

FLER NYHETER

Kallelse till upptaktsträff

Du hittar den som PDF här.The post Kallelse till upptaktsträff first appeared on Konfirmation Sälen.

SM natt med ljuspunkter

Säsongens sista SM tävling i Norrland avgjordes i Sundsvall med Södra bergets friluftscenter som arena. En arena där mängder av mästerskap i olika sporter arrangerats och med en terräng som [...]

FÖLJ OSS

HITTA TILL OSS

Malungs OK Skogsmårdarna
Skolgatan 2
782 30 Malung