Ny mård: Linus Bohman

Linus BohmanTill nästa sänsong har vi glädjen att presentera ytterligare en löpare till klubben. Linus Bohman kommer springa för Malungs OK från och med 2016. William har intervjuat Linus och nedan kan ni lära känna Linus lite bättre.

Du bor sedan en tid tillbaka i Idre, hur kom det sig att du flyttade dit?
Det öppnade sig ett jobb i Särna och jag ville flytta norrut. Hade bott ett tag i Västergötland men saknade snön sedan universitetstiden i Luleå. Dessutom hade jag väldigt goda minnen från Idreveckan i orientering. Ett bra ställe för träning och vildmarksliv vilket är stora intressen för min del.

Ditt individuella mål under 2016 är O-Ringen i Sälen. Beskriv hur du ska göra för att komma väl förberedd för det?
Ja, eller mitt stora individuella mål är först och främst att utvecklas. Jag ser däremot fram emot O-Ringen väldigt mycket då det blir orientering i riktig skog. Jag förbereder mig förutom en med en ökad träningsmängd genom att fila på min orienteringsteknik, nycklar som jag ser det är att kunna ha stor precision i kompasskursen och vara skicklig på att avgöra vilken höjd man befinner sig på. Jag kommer givetvis att träna mycket i relevant terräng, kanske ta några tältnätter på fjället för att bli ett med Sälenfjällen. 😉

Du har stor erfarenhet av att springa första sträckor på stafetterna i Hjärnarps GH OL, vad är ditt bästa stafettminne?
En minnesvärd händelse var på första på Jukola då en man satte sig och utförde sin behov i närheten av en kontroll och någon i klungan kvicktänkt utbrast ”shit happens”. Ett annat minne är från tiomila 2007 då jag låg med i tätklungan som leddes av ingen annan än Jakob Lööf. Tyvärr höll jag inte ihop det hela vägen och tog en fel gaffel efter varvningen men det var en mäktig känsla att ligga i absoluta täten och känna att jag gick med lätt.

Du jobbar 50% som sjukgymnast i Särna och kommer även verka som resursperson i Malungs OK genom att hjälpa löpare i rehab och prehab. Har du något generellt tips såhär i uppstarten av vinterträningen?
Smärta är en del av elitidrott, men en gyllene regel för att skilja en potentiell skada från någon smärta man kan ignorera är att vara uppmärksam på smärtor som förvärras eller inte blir mindre vid nästa pass. Då bör man genast sluta provocera det hela och prova någon träningsfrom som avlastar varpå man kan stoppa upp det hela innan det blir ett problem.

Fem korta & snabba
Ishockey eller Fotboll
Stafett eller Individuellt
Sött eller Salt
Banan eller Apelsin
Natt eller Dag

Vi önskar Linus välkommen till klubben och ser fram emot 2016!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung