Ny mård: Oskar Sandberg

Oskar Sandberg, Foto Anton ÖstlinIdag är otroligt glada att kunna presentera ett starkt nyförvärv till Malungs OK. Från och med 2016 kommer Oskar Sandberg att representera Malungs OK, något som vi är mycket stolta över! Oskar är en av få som lyckats kombinera och skörda stora framgångar i tre olika orienteringsgrenar, något som William såklart var nyfiken på när han träffade och intervjuade honom.

Du läser ju nu fjärde året på Mora skidgymnasium efter tre tidigare år på orienteringsgymnasiet i Sandviken, vad är planen i framtiden?
Just nu har jag inte så jättebra koll på vad jag vill göra efter gymnasiet, men elitmiljöerna i Falun, Umeå eller Uppsala ligger bra till hands.

Du är ju framgångsrik inom inte mindre än tre olika orienteringsgrenar, hur lyckas du med det?
Jag skulle vilja vända på frågan: Hur lyckas alla orienterare stå ut med att bara satsa på en gren? Att springa i snö och slask på vintern är inget jag tycker om, då drar jag hellre fram skidorna och vill jag känna ännu mer fart är det bara att sticka ut på cykeln. De tre grenarna har olika sidor och det är i dagsläget alldeles för roligt för att sluta med någon av dem.

Planerar du att fortsätta med alla tre grenar även i framtiden?
Det är en fråga jag får ofta, och jag har fortfarande inget bra svar. Har länge sagt att jag skulle fortsätta under juniortiden och sedan välja gren som första års senior, men jag kan i dagsläget inte se mig själv bara hålla på med en av grenarna. Om jag skulle hamna för långt efter i någon gren och att det inte är lika roligt längre får jag överväga ett beslut om att specialisera mig. Grenarna har faktiskt mer gemensamt än vad man kan tro, och jag har nytta av att jag kan behärska orienteringsteknikerna som krävs i de olika disciplinerna.

Du har otroligt fina meriter i alla tre grenar, bland annat flera JVM-guld i MTB-O. Om du måste välja ett ögonlick från karriären hittills, vad skulle det vara i så fall?
Självklart har JVM-gulden i MTB-O betytt jättemycket, men om jag skulle lyfta fram ett ögonblick är det att få gå i mål som segrare på Sprint-SM i Uppsala förra året. Jag hade stora problem med sjukdomar efter en resa till Ukraina 2012 och kunde inte prestera så som jag ville under två säsonger. Jag fick tillslut bra läkarhjälp och satte upp ett långsiktigt mål om att vara tillbaka under våren 2014. Jag tränade på bra under vintern och tidig vår, och hade en succesivt stegrande formkurva allt eftersom säsongen led. Att sedan få uppfylla sina mål och kröna det hela med ett SM-guld är en otroligt skön känsla.

Vad hoppas du att Malungs OK kan hjälpa dig med i din utveckling som orienterare?
Jag hoppas framförallt att Malungs OK kan ge många roliga minnen och skratt de kommande åren. Det är ett skönt gäng (även om de flesta är lite äldre än mig) som förhoppningsvis ska kunna sporra mig och göra det möjligt att utvecklas ytterligare. Det är få klubbar i Sverige som kan mäta sig med den rutin som finns hos klubbmedlemmarna och jag hoppas kunna ta till mig så mycket som möjligt av den kunskap som finns bland alla löpare.

Fem korta & snabba:
Vinter eller Sommar
Bio eller Bowling
Cykel eller Skidor
Kyckling eller Bacon
Kuperat eller Flackt

Vi önskar Oskar välkommen till klubben!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Bugrusset blir en kvälls tävling!

  17 Juni går Buggruset i Malung mitt under Dansbandsveckan och i år har vi flyttat starten till kl 18:00 för att deltagarna lättare ska kunna ta del av kvällens späckade [...]

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung