Rapport från fysläger i Malung

I helgen anordnades sedvanligt klubbens fysläger i Malung. Klubbstugan ”Byråsgården” var basen, där vi både bodde, åt och vilade mellan passen (finns 9 stycken sängplatser). Vi hade lyxen att få serverad mat av några av klubbens eldsjälar.

Totalt deltog 8 stycken av elitlöparna som sattes på hårda fysiska prov.

Ett backrace på skoterspår inledde helgen och avslutades på toppen av slalombacken. Efter dryga 15 minuters slit, med mjölksyra över öronen, möttes man av en fantastisk vy över Malung.

Lördagen bjöd på det mesta. Först en bra genomgång av vår nya löpare och sjukgymnast Linus Bohman. Han gick bl.a. igenom forskningsläget kring diverse skador och förebyggande övningar vi kan köra för att hålla oss skadefria. Helt klart en av nycklarna inför ett framgångsrikt mårdår. Passet kördes på TRIM i Malung vilket förövrigt är ett gym av toppklass.

Styrketräning_Linus_B

Styrkegenomgång av Linus på TRIM.

 

Ludvig_exentrisk_styrka

Linus instruerar en av övningarna som är bra i förebyggande syfte mot hamstrings skador.

Sedan var det dags för en s.k. ”urban-stafett” i Byråsgården med 2-manna lag och 3 stycken sträckor/person. Åke Oskarsson hade ritat en bra karta och det blev en tuff kamp mellan alla lagen. Efter en vass avslutning på sista sträckan lyckades Jakob och William ta hem en fin seger. Det genomfördes också ett supporterrace i stugan med Karl-Erik, Kåre, Hasse och Åke.

2016-01-30 15.21.10

Supportergänget redo för urban-sprint.

På kvällen var det dags för Skid-KM, som för året bjöd på extremt snabba spår och en resultatlista där Johan Bäckman var klart snabbast.  Tyvärr utan konkurrens av Erik Rost (5 stycken raka världscupsegrar Skid-O), Johan Edin (SM-silver sprint timmarna före start) med flera. Tämligen ohotad kunde Johan staka runt de 3 varven på 3,7km på strax över 27min. Nämnas kan även att Stefan Jonsson tog en ny fin pallplats (har en sedan tidigare i Bowling KM).

Kvällen tillbringades sedan tillsammans med ungdomarna där vi åt gemensam middag och testade Curling.

ungdomsgrupp

Några av ungdomarna som testar Curling.

Söndagen var det valfritt pass på fm. Några åkte skidor, andra sprang skoterspår och några testade naturpass-kontrollerna inför 2016. Avslutningsvis körde vi en lurig sprint bana som Rickard Börjesson hade lagt i Malung centrum.

Stort tack alla som var med och bidrog till en bra tränings helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Bugrusset blir en kvälls tävling!

  17 Juni går Buggruset i Malung mitt under Dansbandsveckan och i år har vi flyttat starten till kl 18:00 för att deltagarna lättare ska kunna ta del av kvällens späckade [...]

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung