Summering av vintern.

Vinter säsongen börjar närma sig sitt slut och här kommer ett försök till summering över vad som har hänt och presterats av mårdarna under vinterns gång.

Skid O

Vilken säsong det har varit trots lite stolpe ut och hård konkurrens från tidigare år så måste det ändå vara en av de bästa Skid O säsonger med mård ögon sätt eller vad sägs om följande.

Martin Hammarbergs inledde på bästa sätt och tog sin första individuella pallplats på världscupen. Därefter blev han sjuk och fick resten av säsongen glädjas åt Erik Rost framfart och andra totalseger i totala världscupen med bla 5raka världscupsegrar! Respekt! Försök räkna upp idrottare som gjort något liknande…

1

Att få vinna en världscup är stort att ta fem raka är magiskt stort!

På EM körde Erik stabilt och bra och fick bla med sig ett brons och slutligen ett Guld i stafetten!

Oskar Sandberg SM silver medel H20, fin form inför EM men väll där satte en förkylning stopp för alla drömmar och förhoppningar.

Längdskidor (Vasaloppet och lite mer).

Linus Bohman laddade upp med vårat utlandsläger i Turkiet och det måste varit en bra uppladdning för han åkte in på 4:48:54 och en fin 576plats.

Oskar Svärd efter en imponerande resultatrad med tre segrar gjorde Oskar i år sitt sista(?) Vasalopp trots problem med ryggen var han länge med i tätt klungan men fick till slut ge sig och stakade in på en fin 32a plats.

Johan Bäckman har visat fin form med bland annat en överlägsen seger i Mox Skid KM tidigare under vintern men tyvärr kunde han inte komma till start.

Stefan Jonsson hade även han visat fin form före loppet genom att ta hem en medalj på Skid KM på öppet spår körde han in på 7:01:11 och av km tiderna att döma var det en tämligen trött Stefan från Oxberg och in i mål.

Johan Edin

SM silver på sprint!

Även Johan Edin körde Vasaloppet och kom in på plats 141, 27 min snabbare än Linus. Dock har Johan ännu lite finare resultat under året bla med ett SM silver i sprint och flera fina världscuper med en 10 plats som bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Årsfest 8-9 december

  Andra helgen i december har klubben årlig avslutningshelg med bowling, pizza, skinklopp, prisutdelningar, årsfest med mera. Kontakta kanslist Gunnar för anmälan och mer information.

  Klubbkläder 2024

  Dags för klädbeställning inför 2024. Sista datum för beställning är 10 december. Klubben kommer även fortsättningsvis ha Bagheera som leverantör där vi får bra och snygga klubbkläder till ett mycket [...]

  Elitupptakt i Ludvika

  Helgen som var hade elittruppen avstamp inför 2024 års säsong. Torsdag till söndag spenderades i Ludvika OKs Gussjöstugan, där förutom träning, även målsättning och planering inför kommande års tävlingar avhandlades. [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung