Påskläger

Torsdag:

Efter en nervös inledning med försenade flyg för Daniel så inledde vi lägret med Häxjakten på torsdagskvällen där Ludvig lyckades bäst med en 2a plats och var därmed bästa svensk, endast slagen av nattkungen Anders Nordberg.Resultat här

Rickard hade fixat ett fint boende som låg på joggavstånd från arenan, vilket kändes rätt skönt när man så där vid 01-snåret kröp ner i sängen.

 

Ludvig

Ludvig var en av de mårdar som imponerade under helgen bla med att vara bästa svensk på Häxjakten. Foto Jakob Lööf

Fredag:

Morgonen där på var det sovmorgon. Efter hotellfrukost bar det av mot coach Vagnis hemmamarker. En bil körde och provsprang JVM-testrundan som inleder JVM-medeltestet senare i sommar, TC fixade en film till sina elever och Oskar lär ha sett sjukt stark ut i de tuffa stigningarna. Vi i den andra bilen körde en modellträning inför JVM-testlången där 7,9km avverkades i den tufft kuperade skogen.

Efter en IKEA-lunch tillsammans med Vagnis bar det av till Olofström där både Jakob och Linus spenderat 3 år på Olgy. Ingen rast och ro utan bara att slänga sig i väg på nästa träning inför SM lång, en 8 km bana i mötande mörker. Som tur var hade vi pannlampor till skillnad från Sundsvallsgänget som begav sig ut på skärmjakt i mörkret…

 

Lördagen:

Åter dags för tävling. Denna gång var det långdistans ca 4 min från vårat boende och precis angränsande till där SM lång ska gå av stapeln senare under året. Det var en snabb terräng som till största delen gick i bokskog men även riktigt fina storvuxna granpartier fanns. En stabil insats av många mårdar.

Resultat här

Efter prisutdelning slängde vi oss tillbaks till boendet för att trycka i oss lite mat och sedan köra vidare mot SM stafett träning i Torhamn. Ett lurigt område där det gäller att vara kylig och lita på sin orientering. Det kan nog bjudas på en och annan stor bom då det är väldigt svårt att läsa in sig i den intetsägande terrängen.

Söndagen:

Ny dag och nya möjligheter denna dag med först en förlängd medeldistans i vad kartritare Kenneth påstod var medelrelevant terräng. Fint var det i vilket fall även denna dag. Resultat här:

På kvällen blev det sprintintervaller i Olofström och framförallt en mycket prestigefylld URBAN. Ludvig och Oskar hade klurat till det med ett kartbyte och pga av mörkret fick vi köra med pannlampa. Segern togs av URBAN-mästaren Jakob, som om jag inte minns fel har minst tre raka segrar på de sista lägren, respekt!

 

Måndagen:

Sista chansen att vissa upp sig under lägret och trots ganska slitna ben hos en del löpare blev det en oerhört tight mård fight där inte mindre än 5 löpare återfanns inom 34 sekunder, knappa 3 min efter den finska segraren Portin.

Resultat här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

  Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

  SM Natt och Stigtomta 2024

  Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

  Så sätter du upp mål för din traillöpning

  Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung