Fina resultat på Lappee-Jukola

För första gången någonsin ställde klubben upp med tre herrlag i Jukolakaveln, och tävlingen blev på många sätt en minnesvärd tillställning.

Prognoserna om regn slog in och under lördagsförmiddagen började nederbörden falla. I kombination med friska sydliga vindar kändes det ofta som att regnet mer föll från sidan än uppifrån. regnet och blåsten ledde till att arrangören fick stora problem med sina parkeringsytor och mindre anarki rådde under lördagskvällen och natten mot söndag då parkeringsytorna på åkrarna blev obrukbara.

Lag 1, från vänster: Erik Rost, Jakob Lööf, Johan Bäckman, Thomas Carlsson, Anton Östlin, David Andersson & William Lind

Lag 1, från vänster: Erik Rost, Jakob Lööf, Johan Bäckman, Thomas Carlsson, Anton Östlin, David Andersson & William Lind

Tävlingen startade 23:00 på lördagskvällen och 1707 lag gav sig ut i den mörka och blöta skogen. Redan vid den första TV-kontrollen efter 2,7 km visade alla våra tre lag att de var offensiva genom att vara långt framme, något som ofta är extra viktigt på en såpass stor tävling som Jukola där man lätt kan bli blockerad och hindrad av tusentals löpare i den ibland täta skogen. Våra tre förstasträckslöpare fortsatte under hela sträckan att vara långt fram i leden och kunde växla ut sträcka 2 i de absolut främsta delarna av tävlingen. Ett extra omnämnande måste ändå gå till Linus Bohman i tredjelaget som med startnummer 1694 (sista ledet i starten) sprang om 1582 lag (!!!) och växlade som 112:a på den första sträckan. UK lär nog knappast ha några bekymmer med att placera Linus på passande sträckor framöver.

På den andra sträckan tog Jakob Lööf, Ludvig Åhlund & Mattias Karlsson placeringar, och Jakob tog även in tid på täten när fältet trycktes ihop in mot växling. Den tredje nattsträckan var årets längsta, där visade Johan Bäckman riktig finsk SISU genom att vara offensiv och drivande i klungan som under nästan hela sträckan jagade strax bakom ledande Halden.

Lag 2, från vänster: Martin Hammarberg, Ludvig Åhlund, Johan Nordlund, Jimmy Larsson, Rickard Börjesson, Daniel Hajek (Håkan Eriksson saknas)

Lag 2 från vänster: Martin Hammarberg, Ludvig Åhlund, Johan Nordlund, Jimmy Larsson, Rickard Börjesson, Daniel Hajek (Vladimir Tregubov saknas)

På de kortare sträckorna 4 & 5 visade Thomas Carlsson och Anton Östlin i förstalaget varför Malungs OK alltid är att räkna med på Jukola. Med två fantastiskt fina individuella lopp (tillika fjärde och tredje snabbaste tid på sina sträckor) höll laget ihop när andra bommade bort sig, och David Andersson fick ett fint läge ut på sträcka 6 som tvåa i tävlingen, bakom ledande Koovee. David sprang bra, men vid 5 km var han upphunnen av Kalevan Rasti och IFK Lidingö, som han sedan hade följe med in till växling. Värt att nämna är även Rickard Börjessons insats på sträcka 6 i andralaget, där han helt respektlöst sprang in på nionde snabbaste sträcktid.

Lag 3 från vänster: Linus Bohman, Mattias Karlsson, Matjaz Stanfel, Stefan Jonsson, Lars Åkerman, Martin Nilsson (Håkan Eriksson saknas)

Lag 3, från vänster: Linus Bohman, Mattias Karlsson, Matjaz Stanfel, Stefan Jonsson, Lars Åkerman, Martin Nilsson (Håkan Eriksson saknas)

På den sista sträckan jagade William Lind efter Kalevan Rasti och IFK Lidingö i kampen om silverplatsen, men det ville sig inte riktigt den här gången. William kunde ta in laget som fyra i mål och efter lite över 8 timmars orienterande skiljde fem minuter och 31 sekunder upp till segrande Koovee. Daniel Hajek tog i mål andralaget som 37:a, vilket var bästa svenska och tillika fjärde bästa andralag i hela tävlingen. I tredjelaget avslutade Martin Nilsson genom att springa in som 90:e, och därmed sätta ett fint klubbrekord för klubbens första tredjelag någonsin. Laget var även bästa svenska tredjelag och tredje bästa tredjelag i tävlingen.

Gruppfoto Jukola 2016
Ett STORT tack till alla som var med och gjorde denna helgen möjlig, och ett extra stort tack till Kaj Bäckman som med kort varsel ryckte in som coach strax innan tävlingen. En utvärderingsenkät kommer under veckan, fyll gärna i den så att vi alla kan höja oss en nivå till Joensuu-Jukola 2017.

Klicka HÄR för att komma till resultatsidan för Jukola 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Nytt pris till segrarna i Buggruset

  Härliga nyheter, Kläppen Ski Resort går in och sponsrar segrarpris 2 500:-/klass Ska vi få någon som går ner mot de svenska rekorden? Dam 15.04 Herr 13.32 Ska vi få [...]

  Anmälan via hemsida stängd

  11/7 - 16/7 - Anmälan hos Petterssons 17/7 (Tävlingsdagen) - Anmälan på plats cid start/mål (11:00-13:00) Löpare som ej finns på plats i Malung kan anmäla sig via SMS till [...]

  LAKIA Jukola vilken helg!

  Finlands äventyret är över för denna gång och det har rapporterats om god stämning och många fantastiska prestationer av så väll löpare som ledare. Jukola gick i år av stapeln [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung