Ett stort tack!

bfms

Ett stort tack för alla insatser från klubbens medlemmar, som gjorde att Bagheera Fjällmaraton Sälen 2016 blev ett lyckat arrangemang.

Det är med glädje vi så här ett par dagar efter summerar årets arrangemang i Sälen.

Dagarna innan var förväntan hög på hur helgen skulle arta sig. En ny bansträckning skulle användas, deltagarrekord (1250 anmälda) väntade, flera funktioner hade nya ansvariga personer och väderprognosen svängde från sol & klart väder till regn & åska.

Expeditionen inreddes och öppnades på fredagen kl. 15.00, där fick alla deltagare sedan ett varmt välkomnande under hela helgen.

Förra årets nyhet med start av hela arrangemanget redan på fredagskvällen, med Barnens Fjällmaraton samt sprintloppet Sälen 1K, genomfördes på samma sätt i år. Vädret var lite dystert med regn, dimma och vind men med härlig stämning och löparglädje längs banan bakom Experium spelade det ingen större roll. Deltagarna var nöjda och alla Skogsmårdar på plats gjorde en strong insats.

Barnens Fjällmaraton.

Barnens Fjällmaraton på fredagskvällen.

Kl. 09.00 på lördagsmorgonen ljöd Karl-Eriks Husqvarna och löparna gav sig iväg mot fjället. Solen var framme men det bjöds också på en hel del vind. En utmaning för löparna men också för oss arrangörer.  Målet fick tas ner på fredagskvällen, för att sedan byggas upp och riggas en extra gång igen tidig lördagsmorgon. Vid energistaionerna  var det kämpigt att få vätskemuggarna att stanna kvar på borden, men med en galant insats från alla Skogsmårdar på fjället kunde deltagarna ändå bjudas på förstklassig service. En strålande insats från alla som stod ute på fjället och levererade energi och peppande ord under hela dagen.

När löparna började slingra sig ner genom skidbackarna til Experium var det en häftig stämning som rådde, då många deltagare kunde kalla sig Fjällmaraton-löpare för första gången. Den nya tuffare banan, med mindre asfalt, fick enbart lovord från deltagarna. En del upplevde några partier som väl steniga, men så är det ju på fjället.

Efter en trevlig bankett där Johan Eriksson stod för underhållningen kunde helgen knytas ihop och förberedelserna för nästa år starta.

Energistation Östfjällsstugan.

Energistation Östfjällsstugan.

Det är riktigt roligt att jobba tillsammans med Skogsmårdar och kunna bjuda alla deltagare som kommer till Malung & Sälen på fina arrangemang. Nu ser vi fram emot nästa år för att återigen kunna bjuda på samma stämning och upplevelse som deltagarna är vana vid när de kommer hit.

Logotyp_MOKS-01

/Tävlingsledningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Nytt pris till segrarna i Buggruset

  Härliga nyheter, Kläppen Ski Resort går in och sponsrar segrarpris 2 500:-/klass Ska vi få någon som går ner mot de svenska rekorden? Dam 15.04 Herr 13.32 Ska vi få [...]

  Anmälan via hemsida stängd

  11/7 - 16/7 - Anmälan hos Petterssons 17/7 (Tävlingsdagen) - Anmälan på plats cid start/mål (11:00-13:00) Löpare som ej finns på plats i Malung kan anmäla sig via SMS till [...]

  LAKIA Jukola vilken helg!

  Finlands äventyret är över för denna gång och det har rapporterats om god stämning och många fantastiska prestationer av så väll löpare som ledare. Jukola gick i år av stapeln [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung