Ett stort tack!

bfms

Ett stort tack för alla insatser från klubbens medlemmar, som gjorde att Bagheera Fjällmaraton Sälen 2016 blev ett lyckat arrangemang.

Det är med glädje vi så här ett par dagar efter summerar årets arrangemang i Sälen.

Dagarna innan var förväntan hög på hur helgen skulle arta sig. En ny bansträckning skulle användas, deltagarrekord (1250 anmälda) väntade, flera funktioner hade nya ansvariga personer och väderprognosen svängde från sol & klart väder till regn & åska.

Expeditionen inreddes och öppnades på fredagen kl. 15.00, där fick alla deltagare sedan ett varmt välkomnande under hela helgen.

Förra årets nyhet med start av hela arrangemanget redan på fredagskvällen, med Barnens Fjällmaraton samt sprintloppet Sälen 1K, genomfördes på samma sätt i år. Vädret var lite dystert med regn, dimma och vind men med härlig stämning och löparglädje längs banan bakom Experium spelade det ingen större roll. Deltagarna var nöjda och alla Skogsmårdar på plats gjorde en strong insats.

Barnens Fjällmaraton.

Barnens Fjällmaraton på fredagskvällen.

Kl. 09.00 på lördagsmorgonen ljöd Karl-Eriks Husqvarna och löparna gav sig iväg mot fjället. Solen var framme men det bjöds också på en hel del vind. En utmaning för löparna men också för oss arrangörer.  Målet fick tas ner på fredagskvällen, för att sedan byggas upp och riggas en extra gång igen tidig lördagsmorgon. Vid energistaionerna  var det kämpigt att få vätskemuggarna att stanna kvar på borden, men med en galant insats från alla Skogsmårdar på fjället kunde deltagarna ändå bjudas på förstklassig service. En strålande insats från alla som stod ute på fjället och levererade energi och peppande ord under hela dagen.

När löparna började slingra sig ner genom skidbackarna til Experium var det en häftig stämning som rådde, då många deltagare kunde kalla sig Fjällmaraton-löpare för första gången. Den nya tuffare banan, med mindre asfalt, fick enbart lovord från deltagarna. En del upplevde några partier som väl steniga, men så är det ju på fjället.

Efter en trevlig bankett där Johan Eriksson stod för underhållningen kunde helgen knytas ihop och förberedelserna för nästa år starta.

Energistation Östfjällsstugan.

Energistation Östfjällsstugan.

Det är riktigt roligt att jobba tillsammans med Skogsmårdar och kunna bjuda alla deltagare som kommer till Malung & Sälen på fina arrangemang. Nu ser vi fram emot nästa år för att återigen kunna bjuda på samma stämning och upplevelse som deltagarna är vana vid när de kommer hit.

Logotyp_MOKS-01

/Tävlingsledningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    FLER NYHETER

    Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

    Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

    SM Natt och Stigtomta 2024

    Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

    Så sätter du upp mål för din traillöpning

    Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

    FÖLJ OSS

    HITTA TILL OSS

    Malungs OK Skogsmårdarna
    Skolgatan 2
    782 30 Malung