Fysläger i Malung + Ski O Tour

Fysläger:

I helgen var det en bra mårdhelg! Dells var det ett fysläger i Malung där det bjöds på 5st hög kvalitativa pass med bland annat Skid KM där den reagerande mästaren Johan Bäckman försvarade titeln.

skid-km

Uppsnack inför Skid KM

Vår duktige sjukgymnast Linus Bohman höll i en teoretisk och en praktisk genomgång av skadeförbyggande åtgärder.

Vi hade gemensam Bowling och middag för hela klubben med hela 57st personer.

Förutom en massa annan kvalitativ träning med backrace upp för en slalombacke så diskuterades hur vi på bästa sätt ska samarbeta med UK, hur UK ska se ut osv det hela mynnade ut i en enkät som snart finns i vår FB grupp.

Ludwig Ålund summerade lägret så här.
”Fyslägret i Malung gjorde vi till en riktig höjdare! Backrace, finn-bastu, maxstyrka + teoretisk/praktisk genomgång av skadeförbyggande åtgärder, Skid-KM (prolog + sprintstafett), Bowling-KM med 57 pers, skiddistans och avslutningsvis tuffa backintervaller ??
Inser mer och mer hur ovärderligt det är att ha sån här sparring på kvalitetspassen! Har en bra känsla i mitten av grundträningsperioden, bara att fortsätta träna lika smart.”

Vill du också ha bra sparring och utvecklas i vår miljö eller bara vill veta mer, kolla mer här.

https://www.malungsok.se/foreningen/elit/

 

Ski O Tour

Under helgen var dessutom Ski O Tour där klubben hade två Mårdar representerade. Bäst gick det för Erik Rost som slutade 2a i den fina internationella konkurrensen efter bland annat två etappsegrar (varav en ströks pga storm). Martin Hammarberg körde också bra och fick med sig en pallplats på de sex deltävlingarna och slutade 5a och näst bästa svensk.

Resultat hittar du här:

http://compass-zos.ch/resultate/overall_results_sot6_2017.pdf

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

  Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

  SM Natt och Stigtomta 2024

  Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

  Så sätter du upp mål för din traillöpning

  Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung