Ett stort tack!

Ett stort tack vill vi, från tävlingsledningens sida, rikta till alla Skogsmårdar samt övriga arrangörer som med gedigna insatser gjorde Bagheera Fjällmaraton Sälen till ett lyckat arrangemang. Även vädergudarna ska väl skänkas ett tack för det som troligtvis var sommarens, vädermässigt, finaste helg i Sälenfjällen.

innan_start

Redan i början av veckan påbörjades arbetet med årets arrangemang i och med att Rickard Börjesson, ansvarig för banorna, inledde markeringen av de leder som sedan skulle användas under helgen. Rickards arbete pågick sedan oförtrutet under hela veckan, fram till sista snitseln var inplockad sent under lördagskvällen. Vädret var hela tiden på vår sida, vilket förenklade mycket av förberedelsearbetet. Bland annat var markerna något blöta i inledningen av veckan vilket sedemera förbättrades.

En annan omfattande och viktigt del av arrangemanget är energistationerna. Johan Bäckman, med respektive stationsansvarig, var ute i god tid och redan under torsdagen transporterades de första depåerna ut på fjället. Totalt sett engagerade sig mer än 60 personer för att bjuda deltagarna i loppet på yttersta service. Insatserna lovordades av deltagarna på plats och även i utvärderingen var det bara positiva tongångar. Familjärt, generöst och välkomnande sammanfattar omdömena väl.

21083475_1477040222365528_5278563327968185570_o

På fredagen öppnade expeditionen 15.00 och de första deltagarna hälsades välkomna att hämta ut nummerlapp, tidtagningschip, programbok, t-shirt m.m. Expeditionen var i år flyttad en trappa ner och förlagd i stora restaurangen. Flödet av deltagare var kontinuerligt och mässan med våra samarbetspartners vad uppskattad.

Experiumrestaurangen var också platsen där måltiderna serverades. Uppladdningsbuffé, frukost samt bankett som pricken över i på lördagskvällen. Drygt 450 gäster besökte banketten och trivdes bland likasinnade. Efter prisutdelning och några kortare intervjuer med deltagare bjöds det på musikunderhållning fram till midnatt.

Själva tävlingen, med sammanlagt ca 2000 deltagare i åldrar från 2-76 år, drog igång på fredagskvällen med Barnens Fjällmaraton samt trailsprinten Sälen 1K och fortsatte sedan på lördagsmorgonen. Starterna för de olika klasserna var i år uppdelad och med 20 minuters mellanrum fördelades deltagarna lagom till att första backen var avklarad.  Med en strålande sol som sällskap genomförde sedan nästan samtliga startande sin uppgift och tog sig tillbaka till Experiumtorget och målet under Bagheeraportalen.

banderoll17_upplev-1_liten

Nästa år ses vi samma helg, den sista i augusti, då med datumen 24-25/8.

//Tävlingsledningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    FLER NYHETER

    Glad Påsk

    Påsken:Påsken är i antågande, som är en viktig högtid inom kristendomen och alla gudstjänster är speciella. Vi tycker att man ska följa hela skeendet om möjligt så att man förstår [...]

    Ökat intresse för fjällträning

    Fjällmaraton Sälens samarbetspartner Skistar presenterade i dagens pressutskick att flera arrangemang i Sälen ökar i popularitet tack vare det ökade intresset för träning i fjällmiljö. Fjällmaraton Sälen lyfts särskilt fram som ett av de arrangemangen....

    Ny löpare till klubben – Xoel Chamorro García

    Inför säsongen 2024 har Xoel Chamorro García från Nigrán, strax utanför Vigo i Galicien i Spanien, valt att gå med i klubben. Några känner redan igen honom då han var [...]

    FÖLJ OSS

    HITTA TILL OSS

    Malungs OK Skogsmårdarna
    Skolgatan 2
    782 30 Malung