Ny Elitledare – Klas Dalberg

Malungs OK förstärker ledarorganisationen med Klas ”Revenger” Dalberg. Elitkommittén har inför hösten 2017 gjort klart att Klas blir ny huvudansvarig elitledare i klubben.

unnamed

Som ny huvudansvarig elitledare kommer Klas främsta uppgift vara att planera och leda kommande läger och samlingar inför viktiga värdetävlingar. Första uppdraget blir redan under stafett-SM där förberedelserna är igång. Klas kommer utöver sin ledarroll även ingå i Malungs OK elitkommitté samt klubbens UK kommande säsonger.

Klas har ett förflutet som elitorienterare med flera SM-medaljer i bagaget, men som nu förtiden identifierar sig med skogskatter och rör sig mycket till skogs med kamera. Tidigare erfarenheter som ledare har Klas bland annat lotsat flertalet lag till DM och SM medaljer i inomhusfotboll.

Klas kompletterar den redan nu befintliga ledarorganisationenen där bland annat Mattias ”Vagnis” Karlsson kommer fortsätt finnas till hands.

 

Karl-Erik Sigfrids, elitkommittén

 • Vi är en klubb med höga mål och visioner. För att nå våra mål måste vi vara på absolut högsta nivå inom alla områden. Detta inkluderar såklart ledarorganisationen. Vi har idag en stark elittrupp och vi vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för våra löpare. Klas kommer bland annat ha som uppgift att fokusera på våra förberedelser inför de stora stafetterna och värdetävlingar där vi skall vara med och tampas högt upp i resultatlistorna.

 

Klas Dalberg, ny huvudansvarig elitledare

Varför Skogsmårdarna?

 • Livet på savannaen var ingenting som passade mig som skogskatt, jag kände att jag ville ute i skogen igen. Vilda djur har alltid fascinerat mig, i synnerhet skogsmårdar som jag har väldigt ringa erfarenhet utav. Jag ser fram emot att träffa dom live och lära känna dom närmare i olika miljöer, framförallt följa deras framfart i skogen. Dessutom verkar dom vara synnerligen roliga och busiga krabater med mycket inneboende kraft & energi, vilket kan pigga upp en åldring som mig.

Vad kommer du tillföra som elitledare?

 • Förhoppningsvis kan jag bidra till att ena flocken, stärka fokuset och hjälpa till med att staka ut den fortsatta kursen: Dessutom vill jag lägga en hel del tid på att utveckla varje mård individuellt och få denne att utmana sig själv. Jag ser även fram emot att fortsätta utveckla MOKS organisation tillsammans med andra erfarna ledarmårdar.

Vad är dina första intryck utav klubben?

 • Det finns helt klart en inneboende kapacitet i många mårdar! Det handlar nu om att ta vara på den kraften – Rikta den, utveckla den ytterligare och sedan jobba hårt tillsammans och för varandra. Det finns även utvecklingsområde när det gäller kommunikation, målsättning och tydliggörande. Här märker jag redan att en positiv förändring är på gång. Avslutningsvis vill jag poängtera att alla dom mårdar jag hittills har hunnit träffa har varit snälla och välkomnat min roll i flocken.

Tre snabba med ”Revenger”:

 1. Dag eller natt? Som nattdjur är svaret givet.
 2. Hänga ut eller plocka in? Hängare har jag aldrig gillat, så plocka in.
 3. Laget eller jaget? Laget går alltid först.

 

William Lind, elitlöpare Skogsmårdarna.

 • Vi har under längre tid letat efter rätt person som är beredd att vara spindeln i nätet och se till att vi följer den röda tråden. Klas har dragit igång arbetet och vad jag har sett hittills så går han ”all in” i sitt uppdrag och jag är säker på att det engagemanget kommer avspegla sig på hela vår verksamhet och kommer vara en pusselbit mot att nå våra högt uppsatta mål.

 

Utöver Klas har ledarorganisationen utökats under året med bland annat Per och Carina Sandberg som kommer vara coachansvariga under våra tävlingsresor. Per och Carina har redan hunnit göra upp en plan för kommande värdetävlingar och gjort ett gediget förarbete inför 2018.

Elitkommittén välkomnar alla nya ledare och ser fram emot stundande SM tävlingar och den fortsatta satsningen i klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Bugrusset blir en kvälls tävling!

  17 Juni går Buggruset i Malung mitt under Dansbandsveckan och i år har vi flyttat starten till kl 18:00 för att deltagarna lättare ska kunna ta del av kvällens späckade [...]

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung