Malungs OK förstärker med flera nyförvärv inför 2018

Vi har glädjen att presentera flera nyförvärv i samband med den pågående nysatsning som klubben påbörjat inför säsongen 2018 och  som nu börjar ta fart ordentligt.

img_9302

Tre av de fyra nyförvärven Manuel Horta, Klas Dahlberg och Oskar Lundqvist utanför Byråsen i Malung. Foto: G.

Oskar Lundqvist

Den första löparen som förstärker vårt starka gäng heter Oskar Lundqvist som dessförinnan har representerat OK Orion i Blekinge.

Oskar, som är 22 år gammal, har sedan en tid tränat tillsammans med vår elitgrupp som har sin bas i Falun varpå övergången föll sig naturlig när han tagit beslutet att bo kvar i Falun även efter avslutade studier.

Oskar som var en lovande junior representerade Sverige under junior-vm 2014 och har bland annat flera medaljer på svenska mästerskapen som junior. Han ådrog sig därefter en långvarig skada som satte stopp för all löpning en längre tid men har nu kommit tillbaka starkt och är redo att utvecklas i den konstruktiva elitmiljö som erbjuds i Malungs OK.

Oskar motiverar övergången med följande kommentar:

– Det har växt fram under en tid att jag vill bo kvar i Falun efter min examen. När jag hade tagit det beslutet så insåg jag att det blir bättre för mig att byta klubb. Det blev Malungs OK Skogsmårdarna för här fick jag bäst respons när jag kollade runt bland dalaklubbarna. Det är ett väldigt litet steg för mig att byta till Malung på grund av att jag känner många i klubben sedan innan.

Fotskadan som fördröjt hans genombrott som senior har gett honom en stor motivation till att bevisa vad han kan åstadkomma och inställningen är tydlig, han vet vad som väntar.

-Det som sporrat mig mest de senaste åren är att visa att det går att komma tillbaka. Genom att bara träna rätt saker vid rätt tidpunkt kan man klara mycket. Nu ser jag fram emot stafetterna nästa år, men samtidigt skall jag satsa på att få springa student-VM i Finland.

Jag vill se vad vintern kan ge mig. Jag vill ta ett steg fysiskt och göra bättre lopp än under 2017. Det är hård träning som gäller!

 

John Börjesson

Det är glädjande att presentera även ett andra nyförvärv inför nästa säsong. Det är ingen mindre än John Börjesson som är ett välkänt namn inom löparkretsar med bland annat mycket framskjutna placeringar på bland annat Lidingöloppet där han var bäste svensk 2016 med en fin 6e plats.

En passion för orientering har alltid funnits med för John som har gjort många väldigt fina förstasträckor på de stora stafetterna. Han har haft sin fostran i Hestra IF från Borås men har under föregående säsong representerat Tullinge SK eftersom han bor i Stockholm där han studerar till lärare.

John kommer med sina spetsegenskaper att komplettera vår väldigt orienteringssäkra trupp som nu växer sig ännu starkare.

John har tydliga anknytningar till Malungs OK där han storebror Rickard har tävlat i två säsonger men nu även hans tidigare coach Klas Dahlberg som har förstärkt ledargruppen under senare delen av fjolårssäsongen.

På frågan varför han väljer Malungs OK säger han:

-Det beslutet har mestadels att göra med att det känns kul. Framförallt är det skoj att återförenas med brorsan Rickard och elitcoach Klas Dahlberg. Samtidigt som det känns seriöst och bra på lång sikt för min egen individuella satsning på löpning och för orienteringen då Malungs OKs mål och visioner är något jag vill vara delaktig i. De resor jag hittills har varit med klubben har jag fått ett väldigt bra bemötande och gänget är exceptionellt trevliga och ödmjuka.

 

Manuel Horta

En tredje stark förstärkning till klubben är Manuel Horta.

Manuel som flyttade till Falun under hösten, där han jobbar som apotekare, har valt att i sin satsning mot bland annat VM i Lettland 2018 utgå ifrån den välutvecklade elitverksamhet som finns i Malungs OK Skogsmårdarna.

Här får han bland annat möjligheten att lära sig och ta del av erfarenheter utav VM-medaljörer som Jimmy Birklin, Håkan Eriksson, Mattias Karlsson och William Lind.

Manuel som på allvar presenterade sig för klubben då han i 21 kilometersklassen tog hem segern på klubbens flaggskepp Bagheera Fjällmaraton Sälen.

Han kommenterar sitt val enligt följande:

– Jag fick jobb i Sverige och hamnade i Falun. Malungs OK var mitt bästa val i min satsning. Jag vill ha en träningsgrupp där jag kan utvecklas och triggas av andra duktiga orienterare i klubben, i Malungs OK finns det många väldigt bra löpare.

Om hans målsättning inför säsongen säger han:

– Jag vill förbättra samtliga Portugisiska resultatrekord på VM. Jag ser mycket fram emot att få vara med i laget till stafetterna 10mila och Jukola och göra en bra insats för klubben.

Om flytten till Sverige och att orientera här säger han:

– Jag är motiverad att utveckla mig som orienterare i svensk terräng och kunna orientera bra på natten för att kunna bidra med nattsträckor till stafetterna.

Träningsgrupper finns inte i Portugal på samma sätt som i Sverige med klubbträningar varje vecka. Annars är det ganska liknande.

 

Klas Dahlberg

Som en del i den fortsatta tillspetsningen av Malungs OK Skogsmårdarna har vi sedan tidigare påbörjat ett samarbete med Klas Dahlberg som alltså nu har gått in som ny elitcoach. Klas kommer att bistå med att ge vägledning och stöttning samt samordna det som behövs runtomkring en elitverksamhet så att löparna ska kunna få ut sitt yttersta vid de stora stafetterna.

Klas säger själv att han vill bidra med följande:

-Förhoppningsvis kan jag bidra till att ena gruppen, stärka fokuset och hjälpa till med att staka ut den fortsatta kursen: Dessutom vill jag lägga en hel del tid på att utveckla varje löpareindividuellt och få denne att utmana sig själv. Jag ser även fram emot att fortsätta utveckla MOKS organisation tillsammans med andra erfarna ledare inom klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Nytt pris till segrarna i Buggruset

  Härliga nyheter, Kläppen Ski Resort går in och sponsrar segrarpris 2 500:-/klass Ska vi få någon som går ner mot de svenska rekorden? Dam 15.04 Herr 13.32 Ska vi få [...]

  Anmälan via hemsida stängd

  11/7 - 16/7 - Anmälan hos Petterssons 17/7 (Tävlingsdagen) - Anmälan på plats cid start/mål (11:00-13:00) Löpare som ej finns på plats i Malung kan anmäla sig via SMS till [...]

  LAKIA Jukola vilken helg!

  Finlands äventyret är över för denna gång och det har rapporterats om god stämning och många fantastiska prestationer av så väll löpare som ledare. Jukola gick i år av stapeln [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung