Välkommen Filip Wadsten

Malungs OK Skogsmårdarna kan glatt presentera ett starkt tillskott i truppen inför 2018. Det är den 21-årige göteborgaren Filip Wadsten som nu valt att representera de röd- vit- blåa färgerna. Filip bor i Borlänge och har tagit del av klubbens verksamhet under hösten, bland annat genom att vara med på Jukola-lägret i oktober. Vi har träffat och tagit pulsen på klubbens nya mård!

Filip Wadsten

Filip Wadsten

 

Du kommer ursprungligen från Landvetter och har representerat OK Landehof och Haldens SK tidigare. Hur kommer det sig att du flyttade upp till Dalarna och nu valt att representera Malungs OK Skogsmårdarna?

 

Dalarna har alltid lockat mig. Det finns mycket goda träningsmöjligheter både vinter som sommar mycket tack vare den fina verksamhet DSA bedriver. När jag väl bestämde mig för att studera och hittade en utbildning som passade mig, Bygg och samhällsplanering (samma som Rickard Börjesson studerar) var valet Dalarna ganska enkelt. Att valet slutligen blev att representera Malungs OK Skogsmårdarna beror framförallt på att jag fick en mycket bra bild av både klubben och löparna under Jukola-lägret i höstas. Elitorganisationen känns både seriös och inspirerande med Klas i spetsen, tror att det kommer leda till både stark individuell och gemensam utveckling bland löparna.

 

Som junior skördade du fina framgångar med bland annat ett natt-SM guld i bagaget. Nu har du tagit steget upp i seniorklassen och nya utmaningar väntar. Hur har klivet upp gått tycker du, och vad kan du säga om ifjol, vilket var ditt första år som senior?

 

Fjolåret blev inte alls som jag ville att mitt första år som senior skulle bli. Hade mer eller mindre problem nästan hela fjolårssäsongen med en stukad fotled som jag ådrog mig tidigt förra året. Gjorde något något lopp med okej känsla men inte mycket mer än det. Nu är fotleden bra och vinterträningen rullar på fint. Steget upp till seniorklassen kändes stort men känner mig mycket bättre förberedd nu när jag vet vad som väntar.

 

Efter att ha varit med på flera aktiviteter med klubben har vi fått känslan av att du är en väldigt ambitiös idrottare som hellre tränar för mycket än för lite. Berätta lite hur du tränar och vad du har för mål med din satsning inom orienteringen.

 

Har alltid sett mig själv som en ganska tekniskt driven orienterare och haft den fysiska biten som ett större utvecklingsområde. Fokus i vinter har varit att utvecklas fysiskt. Tröskelintervaller och snabbdistans har varit viktiga pass men även självklart distans med snöpuls och en hel del skidor har det blivit. Fokus på det tekniska kommer mer in mot säsong och när snön så småningom smälter bort 😉 Blir ett riktigt kul avbrott med ett teknikläger i Portugal om en dryg vecka med klubben. Målet är vidare utveckling och etablera mig som en stadig nationell löpare som förhoppningsvis kan leda till internationella uppdrag för Sverige i framtiden.

 

Vad hoppas du att Malungs OK kan hjälpa dig med i din utveckling som orienterare?

 

Jag hoppas och tror att Malungs OK kan stötta mig med en inspirerande miljö där mer erfarna löpare kan hjälpa oss yngre i vår satsning. Stötta med både högkvalitativa träningar och läger för att lära mig hantera nya terrängtyper och utveckla mig både tekniskt, fysiskt och mentalt. Framförallt att vi i klubben är ett gott gäng som vill hjälpas åt och tillsammans utvecklar varandra.

 

Vad har du för förväntningar/ mål 2018?

 

Det här ska bli ett riktigt kul och bra år! Ser mycket fram emot de stora stafetterna där jag hoppas att vi i klubben kan kriga om bra resultat. Springa bra under vårens Swedish League och placera mig högt i U23- cupen, vilket skulle kunna vara ett steg närmare Student-VM som avgörs i Finland. Ser också självklart fram emot SM-tävlingarna där jag har som mål att vara i A-final vid både lång och medel.

 

Fem korta & snabba! (fetmarkera det du väljer)

 

 • Ishockey eller Fotboll
 • Stafett eller Individuellt (efter 2018 är båda fetmarkerade 😉 )
 • Vasaloppet eller 10-Mila
 • Natt eller Dag
 • Sprint eller Lång

 

Vi önskar Filip varmt välkommen till klubben!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Bugrusset blir en kvälls tävling!

  17 Juni går Buggruset i Malung mitt under Dansbandsveckan och i år har vi flyttat starten till kl 18:00 för att deltagarna lättare ska kunna ta del av kvällens späckade [...]

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung