Jukola 2018

I helgen var det så dags för en av årets höjdpunkter – Jukola! 14 löpare, 2 reserver och 4 ledare var på plats för att försvara de röd-blå-vita färgerna i skogarna kring Lahti natten mot söndagen.

Truppen kände sig väl förberedd inför det som väntade och hade bra koll på den terräng som snackats upp så mycket inför tävlingen. Jukolalägret i höstas och några extra träningsdagar i relevant terräng dagarna innan skapade fina förutsättningar för bra prestationer.

Klockan 23:00 lördag kväll gick starten där Jakob Lööf med startnummer 24 och Oskar Lundqvist med startnummer 63 mönstrade för klubbens två lag. Tillsammans med 1872 andra löpare (nytt anmälningsrekord) gav de sig iväg och skapade den så mäktiga horden av pannlampor. Båda grabbarna gör stabila insatser och växlar på placering 64 respektive 98 efter den första sträckan.

Oskar Lundqvist växlar på placering 98 efter förstasträckan. Foto: Tuomas Tuisku

Nattlöparna på sträcka 2-4 gör även de solida insatser med undantag för en snopen felstämpling på sträcka 3 för andralaget. Andralaget fick trots felstämplingen fullfölja tävlingen och låg med långt framme hela vägen. Ut på den första dagsträckan, sträcka 5, växlar de båda lagen på en inofficiell 15e respektive 17e plats.

Johan Nordlund och Ludvig Åhlund växlar ut till Oskar Sandberg och Filip Wadsten på den femte sträckan. Foto: Harri Hytönen

Under sträcka 5-6 fortsätter förstalaget plocka placeringar medan andralaget får det lite tuffare mot de absoluta topplagen. På den sista sträckan kan tillslut William Lind föra in förstalaget på en hedrande 9e plats och Thomas Kubelka andralaget på en inofficiell 43e plats.

 

Förstalaget sprang till sig en 9e plats. Fjärde bästa svenska lag. Foto: Kimmo Hirvonen

Klubbens uppsatta mål om att komma topp 10 uppfylldes men nästa år vill vi höja ribban ytterligare. Tyvärr förstörde felstämplingen andralagets chanser om att nå målsättningen topp 5 bland andralagen men vi ser framåt och reser oss tillsammans.

Nämnas bör även att Lars Åkerman och Linus Bohman gjorde bra lopp på sträcka 6 och 7 för IFK Mora OK lag 3. Tillsammans plockade de 55 platser och förde upp laget till en 158e plats.

Tack till alla inblandade för en rolig vecka och ett extra stort tack till alla ledare för den exceptionellt grymma servicen. Den är guld värd!

Här finns fullständiga resultat från helgen: Resultat
Här finns fler bilder från klubbens instagram: @malungsok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Bugrusset blir en kvälls tävling!

  17 Juni går Buggruset i Malung mitt under Dansbandsveckan och i år har vi flyttat starten till kl 18:00 för att deltagarna lättare ska kunna ta del av kvällens späckade [...]

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung