Jukola 2018

I helgen var det så dags för en av årets höjdpunkter – Jukola! 14 löpare, 2 reserver och 4 ledare var på plats för att försvara de röd-blå-vita färgerna i skogarna kring Lahti natten mot söndagen.

Truppen kände sig väl förberedd inför det som väntade och hade bra koll på den terräng som snackats upp så mycket inför tävlingen. Jukolalägret i höstas och några extra träningsdagar i relevant terräng dagarna innan skapade fina förutsättningar för bra prestationer.

Klockan 23:00 lördag kväll gick starten där Jakob Lööf med startnummer 24 och Oskar Lundqvist med startnummer 63 mönstrade för klubbens två lag. Tillsammans med 1872 andra löpare (nytt anmälningsrekord) gav de sig iväg och skapade den så mäktiga horden av pannlampor. Båda grabbarna gör stabila insatser och växlar på placering 64 respektive 98 efter den första sträckan.

Oskar Lundqvist växlar på placering 98 efter förstasträckan. Foto: Tuomas Tuisku

Nattlöparna på sträcka 2-4 gör även de solida insatser med undantag för en snopen felstämpling på sträcka 3 för andralaget. Andralaget fick trots felstämplingen fullfölja tävlingen och låg med långt framme hela vägen. Ut på den första dagsträckan, sträcka 5, växlar de båda lagen på en inofficiell 15e respektive 17e plats.

Johan Nordlund och Ludvig Åhlund växlar ut till Oskar Sandberg och Filip Wadsten på den femte sträckan. Foto: Harri Hytönen

Under sträcka 5-6 fortsätter förstalaget plocka placeringar medan andralaget får det lite tuffare mot de absoluta topplagen. På den sista sträckan kan tillslut William Lind föra in förstalaget på en hedrande 9e plats och Thomas Kubelka andralaget på en inofficiell 43e plats.

 

Förstalaget sprang till sig en 9e plats. Fjärde bästa svenska lag. Foto: Kimmo Hirvonen

Klubbens uppsatta mål om att komma topp 10 uppfylldes men nästa år vill vi höja ribban ytterligare. Tyvärr förstörde felstämplingen andralagets chanser om att nå målsättningen topp 5 bland andralagen men vi ser framåt och reser oss tillsammans.

Nämnas bör även att Lars Åkerman och Linus Bohman gjorde bra lopp på sträcka 6 och 7 för IFK Mora OK lag 3. Tillsammans plockade de 55 platser och förde upp laget till en 158e plats.

Tack till alla inblandade för en rolig vecka och ett extra stort tack till alla ledare för den exceptionellt grymma servicen. Den är guld värd!

Här finns fullständiga resultat från helgen: Resultat
Här finns fler bilder från klubbens instagram: @malungsok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    FLER NYHETER

    Glad Påsk

    Påsken:Påsken är i antågande, som är en viktig högtid inom kristendomen och alla gudstjänster är speciella. Vi tycker att man ska följa hela skeendet om möjligt så att man förstår [...]

    Ökat intresse för fjällträning

    Fjällmaraton Sälens samarbetspartner Skistar presenterade i dagens pressutskick att flera arrangemang i Sälen ökar i popularitet tack vare det ökade intresset för träning i fjällmiljö. Fjällmaraton Sälen lyfts särskilt fram som ett av de arrangemangen....

    Ny löpare till klubben – Xoel Chamorro García

    Inför säsongen 2024 har Xoel Chamorro García från Nigrán, strax utanför Vigo i Galicien i Spanien, valt att gå med i klubben. Några känner redan igen honom då han var [...]

    FÖLJ OSS

    HITTA TILL OSS

    Malungs OK Skogsmårdarna
    Skolgatan 2
    782 30 Malung