Allt är på plats och imorgon drar 3+3 igång

Nu är det dags för sommarens orienteringsäventyr

Tävlingen 3+3 är en tredagarsorientering i fjällterräng som i år arrangeras i Myrflodammen.  Det är inte mindre än 870 st föranmälda deltagare.
”Vi är mycket nöjda med utfallet och det ser dessutom att bli fint väder i vilket talar för att det kommer bli en bra bit över 3000 starter under helgens gång” säger tävlingsledare Karl-Erik Sigfrids från arrangörsföreningen Malungs OK.

Bland anmälningarna i damklassen finner vi bland annat Annika Billstam som under sin elitkarriär samlade på sig hela 14 st VM-medaljer och är därmed en av de mest meriterade orienterarna genom tiderna. Annika utmanas främst av två Örebrotjejer i form av Lilian Forsgren och Josefine Tjernlund som båda finns med det i Svenska Landslaget. Bland dalahoppen finns den meriterade skidorienteraren Magdalena Olsson från Stora Tuna på start. Magdalena som tog 2 st EM medaljer i vintras och som även var med och vann Jukolakavlen i orientering för knappa två veckor sedan.

På herrsidan är det mer öppet. Kent Ohlsson från Södertälje Nykvarn, Filip Dahlgren från Hagaby GoIF är de två som får bära favoritskapet före dalahoppen i form av Jonas Gustafsson från OK Kåre och Artem Panchenko från IFK Mora OK.

I Juniorklasserna finns bland annat tvillingarna Johanna och Jennie Börjesson Eriksson ifrån Storviks IF med i startlistan. De väljer att finslipa sina tävlingsrutiner inför stundande junior VM som går av stapeln den 9 – 14 juli i Ungern.

 

Alla kontroller är på plats. Här en bild från utsättningshelgen i slutet av Maj.


Program och kommentarer av banläggarna Oskar Sandberg och Ludvig Åhlund.

Etapp 1, Förkortad medeldistans – Den kluriga inledningen

Den västra sluttningen av Flatfjället ner mot Myrflodammen är en dröm för den tekniske orienteraren. Har man koll på riktning och brunbildsorientering är det en fröjd att navigera bland områdets alla sänkor.

Etapp 2, Långdistans – Helgens kraftprov

Kommer bli en tuff etapp och symboliseras av långsträckor, vägval och få kontroller.

Etapp 3, Medeldistans – Den snabba avslutningen

Ett av Sälenfjällens finaste områden. Kan vid en första anblick se enkelt ut med stora tydliga sänkor och myrområden som fångar upp. Skenet kan dock bedra. Den öppna och snabblöpta tallskogen bjuder in till högfartsorientering vilket kan vara svårt att bemästra. Sista etappens medeldistans karaktäriseras av många kontroller och riktningsförändringar.

 

Är du sugen på att testa en bana går det även bra att anmäla sig på plats.

Mer information om tävlingen hittar ni här:

EVENTOR

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Bugrusset blir en kvälls tävling!

  17 Juni går Buggruset i Malung mitt under Dansbandsveckan och i år har vi flyttat starten till kl 18:00 för att deltagarna lättare ska kunna ta del av kvällens späckade [...]

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung