Två avslutade tävlingar på 3+3

Etapp 1.

En magiskt fin kvällstävling med stålande sol och lite lätt blåst. En klurig inledning i den västra sluttningen av Flatfjället ner mot Myrflodammen. 849 stycken löpare kom till start!

 

D21 Elit

Lilian Forsgren tog en övertygande seger.

Lilian Forsgren ”in action”  under inledningen av Etapp 1.

Vi har varit på läger här hela veckan så jag har kommit in bra i tänket. Ändå väldigt svårt när man kommer med hög fart från det öppna fjället och ska ner i den tekniska fjällsluttningen med lite sämre sikt. Det blev därför en miss på kontroll 5. I övrigt var det ett bra lopp. Det är alltid fint att springa här i Sälen, säger Lilian om första dagens tävlande.

Nu närmast siktar jag på O-ringen och att där springa till mig en plats på världscupen i Norge som går i slutet av Augusti.

Bästa dalalöpare blev den meriterade skidorienteraren Magdalena Olsson från Stora Tuna. Magdalena knep en 3e plats, 2:38 efter Lilian.

 

H21 Elit

Bäst i den tighta herrklassen blev Irländaren Nicolas Simonin från IFK Lidingö som vann 21 sekunder före Filip Dahlgren från Hagaby GoIF. Bästa dalalöpare blev den unga löparen från OK Kåre – Jonas Gustavsson. Jonas placerade sig på en 7e plats, 2:34 från seger. Jonas visade en imponerande fart men missade lite mer än sina konkurrenter.

 

Juniorelitklasserna

I juniorelitklasserna blev det två dalasegrar genom Ronja Jungåker från Kåre och Tilda Ösberg från Stora Tuna OK. De båda vann den äldre respektive yngre damjuniorklassen. Ronja segrade bland annat över de duktiga tvillingarna Börjesson Eriksson från Storviks IF.

 

Vacker vy på fjället från Etapp 1

Samtliga resultat hittar ni här:

RESULTAT ETAPP 1

Här hittar ni banor samt en och annan stor bom:

LIVELOX ETAPP 1

 

 

Etapp 2.

999 startande deltagare. Varmt väder samt tuffa och utmanande banor symboliserade dagen.

 

D21 Elit

Magdalena Olsson vann Etapp 2 i D21 Elit.

Dalalöparen Magdalena Olsson kammade hem segern i den hårda och jämna damseniorklassen. Magdalena vann 8 sekunder före Maria Nilsson från Domnarvets GoIF och 31 sekunder före landslagsorienteraren Lilian Forsgren från OK Tisaren.

Jag fick en väldigt bra inledning och hade en bra känsla i kroppen i början av banan. När sedan långsträckan kom blev det en bom i kontrolltagningen och sedan en följd-bom efter det då jag läste mot fel kontroll. Det var inte ett jättebra lopp, men ändå helt okej säger Venlasegraren från förra helgen.

Lilian leder i totalen med 2:01 före Magdalena efter två dagars tävlande.

H21 Elit

Filip Dahlgren i starten av helgens kraftprov.

Filip Dahlgren från Hagaby GoIF Örebro tog hem segern under Etapp 2. Filip som fortsätter att närma sig den forna formen efter flera år med skadeproblem. Tvåa på etappen kom Kent Ohlsson från Södertälje Nykvarn.

Jag känner mig inte klar med orienteringen ännu och det går hela tiden åt rätt håll, men det tar tid. Jag springer fortfarande ingen fart på hårt underlag, säger Filip om sina lite motiga år.

Klassen hade bland annat en 3 kilometer lång vägvalsträckan i slutet av banan där man kunde välja mellan att springa rakt på och ta höjd eller springa runt på stig och väg. Filip Dahlgren valde att sprang rakt på och ta de 120 höjdmeter som löparna på runt-vägvalet slapp ta. Filips vägval visade sig även vara det snabbaste.

I totalen leder Filip med 1:15 före dagens tvåa Kent.

Juniorelitklasserna

Juniorelitklasserna slutade med en dalaseger i klassen D18 Elit. Tilda Östberg krossade motståndet och vann med hela 7:24 före Frida Wikström från Sundsvalls OK.

Tilda seglar ifrån konkurrenterna.

I totalen så leder Tilda Östberg klart efter två raka etappsegrar. Även Ronja Jungåker, som hade en lite sämre dag under Etapp 2, leder inför morgondagen.

Här hittar ni banor samt en och annan stor bom:

LIVELOX ETAPP 2

Samtliga resultat hittar ni här:

RESULTAT ETAPP 2

Bilder hittar ni här från båda etapperna:

BILDER MALUNGS OK’S FACEBOOK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Bugrusset blir en kvälls tävling!

  17 Juni går Buggruset i Malung mitt under Dansbandsveckan och i år har vi flyttat starten till kl 18:00 för att deltagarna lättare ska kunna ta del av kvällens späckade [...]

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung