3+3 avslutat

3+3 avslutades med en medeldistans i ett av Sälenfjällens finaste områden. Den öppna och snabblöpta tallskogen bjöd in till högfartsorientering med många kontroller och riktningsförändringar. Efter de två inledande dagarnas tävlingar var det en del trötta löpare under dagens etapp, kanske var det detta som bjöd in till en del misstag även idag.

949 st startande löpare idag vilket gav en sammanlagd summa på 2800 starter under helgen, kul!

Karl-Erik Sigfrids, tävlingsledare, var mycket nöjd med helgens tävlingar.

Vi har haft fantastiskt fina dagar,  fått mycket positiv feedback på både banor, terräng och arena. Det var en dam som sa att det enda som kunde varit bättre skulle vart om husvagnsparkeringen var på arenan. Så ja vi kanske får kolla på det till nästa år, säger Karl Erik med ett leende.

Vi har haft ett 70-tal ideella funktionärer som har gjort ett fantastiskt jobb. Utan dem skulle vi aldrig kunnat genomföra detta stora arrangemang. Så ett extra stort tack till dem!

 

D21 Elit

Lillian Forsgren höll för favorittrycket och drygade under sista etappen ut i totalen och vann slutligen med 9:37 före Maria Nilsson från Domnarvet. Magdalena Olsson som låg på andra plats inför dagen hade det tuffare och slutade först på en 9e plats på etappen hela 8:38 efter etapp segraren Olga Panchenko från IFK Mora. Magdalena placerade sig på en slutlig 3e plats i totalen, 2 sekunder efter Maria.

Lilian tog en övertygande seger i totalen.

H21 Elit

Filip Dahlgren, Hagaby GoIF, tog sin andra raka etappseger och så även totalsegern. Filip vann 2:16 före Kent Ohlsson från Södertälje Nykvarn. Filip, som är tillbaka i Sverigetoppen efter några skadedrabbade år, gjorde ett imponerande lopp på den 5,5 kilometer långa medeldistansen.

Filip tog helgens andra raka etappseger och vann även totalen i H21Elit

Tvåa på etappen blev det unga dalalöftet Jonas Gustavsson som endast var 31 sek efter Filip och klättrade upp till en fin 3e plats i totalen.

Jag har tränat hårt i veckan här i Sälen, hela 6 st fartpass. Nu blir det en lite lugnare veckan som väntar.  Skönt att få till tekniken då jag haft bra fart hela veckan men inte riktigt fått allt att stämma, kommenterar Jonas.

 

Juniorelitklasserna

Tilda Östberg ”in action” under Etapp 1.

I klassen D18 Elit fick Tilda Östberg under sista etappen se sig slagen av Frida Vikström från Sundsvalls OK, men i totalen var hon aldrig hotad efter de två tidigare etappsegrarna. Segermarginalen skrevs till 6:28 ned till Frida.

I övriga juniorelitklasser var det skralt med dalaframgångar.

 

Resultat från Etapp 3 hittar ni här:

RESULTAT ETAPP 3

Totalresultat hittar ni här:

TOTALRESULTAT

Här hittar ni banor samt en och annan stor bom från Etapp 3:

LIVELOX ETAPP 3

Bilder från dagarna hittar ni här:

BILDER MALUNGS OK’S FACEBOOK

Använd gärna bilderna och tagga de personer du känner.

Efter dagens målgång kunde den som orkade njuta av fin utsikt på väg upp till arenan.

Foton tagna av Sven Alexandersson:

ETAPP 1

ETAPP 2

Tack alla deltagare och arrangörer för en fantastisk helg, vi ses igen nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Kallelse till upptaktsträff

  Du hittar den som PDF här.The post Kallelse till upptaktsträff first appeared on Konfirmation Sälen.

  SM natt med ljuspunkter

  Säsongens sista SM tävling i Norrland avgjordes i Sundsvall med Södra bergets friluftscenter som arena. En arena där mängder av mästerskap i olika sporter arrangerats och med en terräng som [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung