Ny mård – Dag Stridh

Två nya Mårdar, Albin till Vänster Dag till höger. Foto Klas Dalberg

Vi kan stolt presentera en ny löpare som kommer att representera Malungs OK nästa säsong och det är Dag Stridh, läkaren ifrån Umeå.

Berätta om hur du kom in i orienteringen från början. Hur ser din relation till orientering ut idag?

Jag hade en klasskamrat på mellanstadiet som bjöd in mig till en nybörjarkurs i orientering som den lokala klubben höll i. Tränade friidrott på den tiden och gillade framförallt löpning. Jag insåg att det var ännu roligare att springa i skogen även om själva orienteringen mestadels gick rätt snabbt och snett. Fick aldrig till tekniken ordentligt under ungdomsåren men fortsatte tycka det var roligt. Jag tävlade flitigt och lärde känna många andra orienterare som jag även umgicks med utanför själva orienteringen. Fick en svacka i orienteringen några år under gymnasiet då det efter mycket funderande inte blev aktuellt med att börja på ett orienteringsgymnasium. Kom igång ordentligt igen under universitetstiden i Umeå då tekniken mestadels hade hunnit växa ikapp löpförmågan och blev sugen på att satsa mer. Jag har långsamt blivit bättre senaste åren men har inte riktigt kommit så långt som jag hade hoppats.

Idag är orientering fortsatt mitt största fritidsintresse som jag de senaste åren även har fått nöjet att dela med min flickvän Louise som inte har någon orienteringsbakgrund sedan tidigare. Jag har även fått utökade möjligheter till orientering genom militärlandslaget sedan 2016 vilket har varit en stark motivationsfaktor. När jag nu fått mitt drömjobb som narkosläkare med en förstående arbetsgivare känns det naturligt att ta nästa steg i min orienteringssatsning.

Vad tycker du är det bästa med orientering?

Det bästa med orientering är friheten av att springa sig trött i naturen och att på detta sätt uppleva nya platser och terrängtyper. Varje ny kontroll innebär en ny utmaning. Sedan har jag fått lära känna många trevliga och intressanta människor via orienteringen vilket också bidrar till att göra det så roligt.

Hur kom det sig att du valde MOKS?

Jag har alltid som del i min egen satsning velat prova på att springa för en storklubb. Jag känner ett par personer sedan tidigare från klubben och var med på mitt första läger med MOKS förra hösten. Fick ett trevligt bemötande och det var bra kemi i gruppen. Jag tycker det känns motiverande att springa för en klubb som har så många duktiga löpare med olika bakgrund och ålder.

Vad har du för förväntningar på MOKS och vad vill du själv bidra med till gruppen?

Jag hoppas få möjligheten att ta nästa steg i min orientering både tekniskt och fysiskt genom deltagande på de högkvalitativa träningsläger som sker i klubbens regi och också att kunna representera klubben på sikt i de större stafetterna. Jag tror att jag kan bidra till den goda stämningen i gruppen och den pepp som finns i klubben genom mitt eget deltagande i aktiviteter där jag på sikt hoppas kunna konkurrera om platser i 2:a laget på de större stafetterna samt att hjälpa till på klubbens arrangemang. Sedan finns det sannolikt möjligheter längre fram att stödja klubben med min medicinska kompetens.

Du kommer gå in som resursperson i egenskap av läkare, hur ser du på det?

Jag skulle i första hand se mig själv som en av de tävlingsaktiva inom klubben men om det från klubbens sida finns ett behov och ett intresse av att utnyttja min medicinska kompetens som en stödfunktion är det något som jag definitivt kan tänka mig att utforska mer. Detta förutsatt att min roll som läkare inte påverkar min egen satsning negativt. Då jag inte har någon tidigare erfarenhet som lagläkare är det viktigt att jag tillsammans med klubben kollar upp vad som krävs. Fram tills dess får de andra löparna givetvis komma med sina funderingar till mig på vänskaplig basis så kan jag förhoppningsvis bidra med lite medicinsk rådgivning.

Ditt inofficiella smeknamn har blivit Day Fight, är det ett smeknamn du vill behålla?

Haha, det är ju ett ganska passande smeknamn med hänsyn till att jag än så länge föredrar orientering i dagsljus! Behöver gå i nattskola hos Ugglan!

/Linus Bohman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Nytt pris till segrarna i Buggruset

  Härliga nyheter, Kläppen Ski Resort går in och sponsrar segrarpris 2 500:-/klass Ska vi få någon som går ner mot de svenska rekorden? Dam 15.04 Herr 13.32 Ska vi få [...]

  Anmälan via hemsida stängd

  11/7 - 16/7 - Anmälan hos Petterssons 17/7 (Tävlingsdagen) - Anmälan på plats cid start/mål (11:00-13:00) Löpare som ej finns på plats i Malung kan anmäla sig via SMS till [...]

  LAKIA Jukola vilken helg!

  Finlands äventyret är över för denna gång och det har rapporterats om god stämning och många fantastiska prestationer av så väll löpare som ledare. Jukola gick i år av stapeln [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung