Tävlingsrapport 6 – 7 april

6 – 7 april Kolmårdsdubbeln och Rånäs

Den stora stafetthelgen har avverkats och det var 5 Malungslag som kom till start, 2 i Rånäs och 3 i Kolmården. Kolmårdsgänget passade på att göra ett miniläger med start även på Kolmårdsmedeln som uppvärmning. För flera var det första gången på säsongen som OL skorna åkte på. Det var stabil orientering för de flesta trots ovanan. Några som däremot inte är ovan orientering utan laddat 6 veckor utomlands under vintern är systrana Eriksson-Börjesson. Att satsningen varit givande visade Johanna tydligt då hon sprang in på en 8:e plats i ett riktigt starkt startfält. Jennie gjorde några kontrollmissar och slutade 28. Den som annars var mest nöjd i gänget var nog Julia Gunnarsson som efter säsonger kantade av sjukdom sprang sin bana med bra skärpa i orienteringen och fysik som räckte hela banan. I H21E klassen var motståndet riktigt vasst där Rickard Börjesson var vassast i klubben med 25:e plats knappt 4 minuter efter.

Nära, Nära segern på Rånäs.

På söndagens stafetter var det Rånäsgänget som lyckades allra bäst. Efter 5 utslagsgivande sträckor så skilde en futtig sekund till seger där Stora Tuna spurtslog slutmannen Tomas Landkvist. En värdemätare som visar att grundträningen finns i laget och att det kommer att vara de små marginalerna som avgör även fortsättningsvis. Lag 2 blev lite stympat på grund av sjukdom och fick låna in en löpare och slutade på 14:e plats.

Även herrlaget i Kolmården hade drabbats av återbud så det blev en kombination med Storviks Joel Börjesson som i år tagit en aktiv ledarroll för damerna i Malung.  Efter 3 sträckor låg laget på en 8:e plats men tappade till slut ner till 21:a efter att reserverna sprungit sista sträckorna.

7 trallande MOK damer på Kolmården

Riktigt positivt är nu det go` som finns i tjejtruppen med 2 lag på startlinjen. Första laget hade höga förväntningar på att hänga med de bästa och Jenni gjorde ett näst intill prickfritt lopp och växlade över till Carolina Dergaldo som 4:a. Några olyckliga orienteringsmissar kostade en del placeringar men åter visade Johanna en lysande vårform och plockade lag efter lag så att det till slut blev en 12:e plats. Riktigt bra prestationer gjorde även tjejerna i lag 2 där Lisa Larsson och Maria Bois fick ta sig an den långa 1:a och 3:e sträckan, lite längre än de sprungit på länge. Även Julias insats att som reserv i sista stund ta sig runt den tekniskt svåra banan lovar gott inför fortsättningen.

Norwigen Spring och Landslagsuttagningar

Landslagen hade samtidigt som stafetterna tävlingar i Halden där stora delar av världseliten var på plats.  Det var en medel på lördagen och lång på Söndagen. För Tjeckien var det Världscuptest och vi kan glädjande berätta att Tomás Kubelka bör ligga bra till efter  14e  och 15e plats (2a och bästa tjeck båda dagarna) och Daniel Hájek bör också ha chansen då han var 16e och 33e (3e respektive, 7plats av tjeckerna)

I damklassen var Vaendula Horcicková 22a på Medeln och 6a på lången vilket alla gånger bör räcka till Världscupen i Finland som går i Juni strax före Jukola.

William stod för en bra helg förutom en stor miss på första kontrollen på medeln på över 3min räckte till 24e plats där och en 2 plats på Lången. Här kan ni se GPS från Lången:

Herr

Dam

VM klar!

Förutom detta kan vi meddela att Manuel Horta har blivit uttagen att få representera Portugal på VM.

Intensiv helg mycket positivt. Det ser spännande ut på flera plan!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

  Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

  SM Natt och Stigtomta 2024

  Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

  Så sätter du upp mål för din traillöpning

  Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung