SM förberedande läger Söderhamn 18 – 19 maj

7 elitlöpare tog chansen i helgen att bekanta sig med de hälsingländska stenhällarna för att vara bra förberedd inför höstens SM medel, lång och stafetter. Faxeträffen bjöd på SM relevant terräng och temat både på uppstartssnacket från speakern och vid kartanalys efteråt var sten och stup. Det fanns mycket av den varan uppe på Lilla Ormberget och det gällde att hålla riktning för att inte göra tidsödande parallellfel. Den som behärskade den stenbundna terrängen allra bäst på lördagens medeldistans var Johanna Eriksson Börjesson som vann damernas huvudklass, 4 sekunder före Anna Dahlgren Rosen där systern Jennie blev 4 slagen med 1.02, också hon efter en stabil orientering hela vägen.

I herrarnas huvudklass visade Ludvig Åhlund åter vilken skicklig tekniker han är i den här typen av orientering, finskurna bergssluttningar där högsta fokus gäller från start till mål. Han var knappa 3 minuter efter Järlalöparen Jens Rönnols vilket får ses som en bra värdemätare på god vårform.

Söndagens långdistans var inte fullt lika stenig vilket gjorde orienteringen lite enklare, om man nu kan använda ordet enkel för denna terräng. Jens visade än en gång högsta klass men nu var det Filip Wadsten som fick den åtråvärda titeln bästa Malungslöpare vilket räckte till en delad 3:e plats, 3 minuter efter Jens men bara ynka sekunden efter 2:an. Resten av Malungs elitherrar radade sedan upp sig som en pärlband i resultatlistan. För damerna var det något misstag för mycket för att kriga allra överst på långdistansen.

För att få ytterligare tillfälle att träna på SM relevant terräng letades ett stenbundet hälsingeberg upp lördag eftermiddag. Även check på boendet var värdefullt för kommande planering. Som vanligt var stämningen på topp och en runda discgolf var en avslappnad klubbaktivitet där några av MOKsarna visade stor talang.

Bildtext: Framförhållning och att lyfta blicken tränades av Filip, Ludwig och Oskar både med och utan karta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

  Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

  SM Natt och Stigtomta 2024

  Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

  Så sätter du upp mål för din traillöpning

  Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung