4 MOK till SM sprint final

Då SM kvalet avgjordes i dag i centrala Hudiksvall stod 40 eftertraktade finalplatser på spel i varje klass. Malungs OK hade 7 löpare till start där 4 lyckades ta sig på rätt sida kvalgränsen. För systrarna Johanna och Jennie Eriksson Börjesson gällde egentligen bara att stämpla rätt på banan för att vara garanterad A final då det var 38 seniordamer som kom till start. Det var ändå värt att springa så snabbt som möjligt då startlistan baseras helt på dagens kvaltider, bäst tid startar sist vilket kan innebär viss fördel. Johanna imponerade stort och klämde sig in som 4:e bästa dam mitt i ett getingbo av A landslagslöpare, mindre än 30 sekunder efter bästa kvallöpare Emma Bjässmo. Även Jennies 10:e plats ger riktigt bra utgångsläge i morgon.

Systrarna visade klass på kvalet.

För H 21 krävdes att man var bland de 20 bästa i något av de två kvalheaten så där gick inte att springa ”på säkerhet” på samma sätt. Martin Regborn visade världsklass med sitt lopp i heat A, 32 sekunder bättre än 2:an. 3 av MOK löparna hamnade i det rövarheatet där både Oskar Sandberg och Jakob Lööf tog sig vidare som 8:e respektive 14:e bästa tid. För Jakob blev det en nervös väntan på tävlingsledningens beslut då den hyrda SI pinnen hade krånglat så att han först kom upp som ej godkänt.

B final springer Manuel Mexia de Almeida Horta och Thomas Landqvist som inte hade sekunderna på sin sida. För Julia Gunnarsson i D 18 räckte det inte med att hon gjorde ett tekniskt mycket bra lopp utan i den hårda konkurrensen kom hon precis utanför strecket som 21:a.

Förväntningarna bland löparna inför finalen är stora där de flesta tror på tekniskt utslagsgivande sprintbanor. Banläggaren för kvalet hade nyttat möjligheten att göra konstgjorda hinder och troligen kommer liknande grepp att användas även på finalerna, allt för att bästa sprintorienterare ska ta de åtråvärda SM medaljer.

Du kan följa SM sprint live här:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

  Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

  SM Natt och Stigtomta 2024

  Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

  Så sätter du upp mål för din traillöpning

  Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung