Topp 15 för alla finallöpare på sprinten

SM finalerna i sprint i Hudiksvall bjöd på precis så utslagsgivande banor som ett svenskt mästerskap ska göra. Det var en blandning av äldre bostadshus med innergårdar, oregelbundna hyreshus med trappor, affärsgator med smala takförsedda passager och parkområden. Till detta hade banläggaren precis som på kvalen, placerat ut en mängd förbjudna passager som krävde att löparna tittade en bra bit från strecket för att ta snabbaste vägval.

Oskar imponerade med en fin 12e plats.

Det blev mycket tighta tävlingar där Oskar Sandberg var den som var närmast den absoluta täten. 56 sekunder fram till segraren Martin Regborn gav en 12 plats vilket var imponerande i det hårda startfältet. Endast 13 sekunder senare stämplade Jakob Lööf in vilket gav placering 15. Både Oskar och Jakob var i stort sett nöjda med genomförandet av sina lopp, kanske något vägval som hade kunnat optimeras, men inga större misstag.

I damklassen var Karolin Olsson, Järla, allra snabbast och tillsammans med Tove Alexandersson var de i en liten klass för sig tidsmässigt. Johanna och Jennie Börjesson Eriksson hade i stort sett samma upplevelser för dagen där båda gjorde ett mindre misstag i början av banan där de missade en smal passage men rättade upp loppet mycket väl andra hälften av banan. Cirka 2 minuter efter guldmedaljtid och placeringarna 11 och 13 visar på en riktigt hög högsta nivå.

Den stabila laginsatsen för Malungslöparna lovar gott inför morgondagens sprintstafetter där det kommer att bli rafflande kamp på ett nytt tävlingsområde, troligen med lite annan karaktär.

Bland klubbens B finalister var det Tomas Landqvist som var vassast med 2:a bäst tid i H21.

I dag avslutas alltså SM tävlingarna för den här helgen med spännande stafetter där det kan rekommenderas att följa tävlingarna via livesädningarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

  Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

  SM Natt och Stigtomta 2024

  Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

  Så sätter du upp mål för din traillöpning

  Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung