Malung 7:a på SM-sprintstafett

Laget som försvarade Mårdarnas färger.

Det var en stabil laginsats från ett hungrigt MOK lag som utmanade de stora klubbarna när SM helgen avslutades med sprintstafett. Stora Tuna visade direkt att det inte är en slump att de vunnit de tre sista åren av fyra möjliga. När de skickade ut världslöparna Emil Svensk och Tove Alexandersson i täten efter att halva stafetten var avklarad var det tydligt att det var resten av placeringarna som övriga tävlade om.

Jennie Börjesson Eriksson börjar bli en rutinerad förstasträcklöpare och trivs med den kubbning som det innebär att springa gemensam start. Hon tog sig an uppgiften helt utan respekt och misstag och skickade ut Jakob Lööf som 4:a dryga ½ minuten efter på andra sträckan.

Jakob var pigg i löpningen och kommenterade själv att helgens tidigare snabba lopp spetsat löpformen ytterligare. Han sprintade in på dagens snabbaste tid på den sträckan och plockade en placering så att Malungslaget helt plötsligt var uppe och nosade på medaljplats. Spänningen steg ytterligare då de två första lagen ropades ut som felstämplade men det var falskt alarm och visade sig vara en dataprogrammering som felat.

Oskar Sandberg hade fått förtroendet att ta sig an tredje sträckan i konkurrens med Sveriges absolut bästa sprintorienterare. Satsade offensivt från första steg men hade inte riktigt samma orienteringsflyt som i går och även benen var lite stummare efter de tidigare hårda loppen. En löpare spurtade förbi inför växlingen så Johanna Börjesson Eriksson fick ge sig ut som 4:e tjej. Även sista sträckan kryllade av landslagslöpare men Johanna utmanade på ett respektlöst sätt och tog ut allt hon hade i löpningen på de lite längre sträckorna. Att bli passerad av löpare som Karolin Olsson och Helena Bergman är inget att skämmas över.

Den 7:e plats som blev lagets resultat gav verkligen mersmak och i eftersnacket pratades det redan om nästa års SM i Växjö där två målsättningar yppades, 2 Malungslag till start där ett av lagen tar medalj.

Vid pennan Carina Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

  Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

  SM Natt och Stigtomta 2024

  Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

  Så sätter du upp mål för din traillöpning

  Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung