Jukola och Venla

Succé för damerna som blir 23a inte illa av herrarnas andra lag som var nära klubbrekordet med en stark 37plats (näst bästa andralag) men natt svart för förslaget som stämplade fel.

Fantastiskt stark löpning av damerna.

 

Aldrig har det varit så spännande att följa damkaveln som i år då vi för första gången hade ett lag att följa på TV sändningen.  De började magiskt bra med Jennie som startade på plats 446 och lyckades springa upp sig genom hela sträckan och växlade över Magdalena på en magiskt bra 19e plats. Magdalen gjorde vad hon kunde och före vidare stafettpinnen till Johanna som sprang på ren eurofi och var ett tag uppe på 12e plats innan en liten mindre bom strax före växel förde ner henne till 21 plats, en plats som Vendula nästan försvarade.

Här kan du se en video från damernas stafett:

Herrstafetten var även den en bra start med Daniel Hajek och Erik Rost sprang stabilt och var inom 2min från täten. Oskar Sandberg (Lag 2) och Ludvig  Åhlund gjorde helt ok insatser men tappade viktiga minuter i den tuffa konkurrensen på sträcka 2.

På Sträcka 3 går Albin Lilleström stabilt för lag 2 och växlar över Johan Nordlund på en fin fin 34plats. Medans Tomas Kubelka har en tung dag och gör en 7min bom på en av de inledande sträckorna och därmed tappar draget. Efter detta går förstalaget stabilt med Thomas Landqvist (Topp 10 på sträckan som vanligt), Filip Wadsten (förutom en bom på första kontrollen), Rickard Börjesson (22a på sträckan) ända tills William Lind har två kontroller kvar och lyckas stämpla vid fel kontroll precis vid en vägpassage. (Du kan lyssna på hur Ralf Street som gjorde samma sak upplevde det här. 

Johan Nordlund, Oskar Lundqvist, Martin Hammarberg och Linus Bohman gör de alla fina insatser och för laget in på en fin fin 37e plats!

Stort tack alla löpare och ledare för fina insatser och bra stämning.

Även stort grattis till Stora Tuna som visar hur man gör när man vinner Jukola!

Stora Tuna första dalasegern på Jukola?! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. IFK Hedemora vann 1965! Och i år var det andra gången i historien som fyra bröder ingick i det segrande laget. 1964 var det fyra bröder Rantala i segerlaget.

FLER NYHETER

Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

SM Natt och Stigtomta 2024

Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

Så sätter du upp mål för din traillöpning

Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

FÖLJ OSS

HITTA TILL OSS

Malungs OK Skogsmårdarna
Skolgatan 2
782 30 Malung