Ungdomarnas etapp på 3+3

Dag två på 3+3 bjöds det på klassisk långdistans och det är även dagen då vi har lite extra fokus på ungdomarna eftersom det är en av deltävlingarna i Dalacupen som är en cup för distriktets 13-16 åringar. I Dalacupen så får de snabbaste i vanlig ordning ta med sig priserna hem men det finns även en dalakamp där klubben premieras för antalet deltagande ungdomar oavsett vilka tider som presteras. Ifjol vann Dalaporten denna prestigefyllda tävling.

Hur skulle du sprungit på långsträckan?

 

På dagens etapp hade de flesta klasser en riktig långsträcka. I H16-klassen noterades Mattias Östberg 11:14 på den långa sträckan till kontroll 5. Mattias sprang ett långt vänstervägval medan snabbaste tiden rakt på blev 11:16 vilket sprangs av dagens segrare, Edvin Nilsson. Noteras bör dock att många av de som körde rakt på missade kontrollen och förlorade därmed värdefulla sekunder och i vissa fall även minuter. Du hittar samtliga banor här:

https://www.livelox.com/Events/Show/39812/3-3-i-Salen-Etapp-2-lang

I D16 vann Kåretjejen Vendela Söderqvist efter ett imponerande lopp. D16 var förövrigt den näst största ungdomsklassen med 44 anmälda löpare, 9st färre än H16 som var den största ordinarie klass på hela tävlingen. Kanske beror det på att Konfirmation Sälen är med och deltar på tävlingarna, det tre veckor långa lägret som avslutas på måndag med lunch på Experium,540 konfirmander och anhöriga väntas till denna.

Glada Göteborgstjejen Signe Hördegårdh diskuterar vägval med sina kompisar.

I klassen D14 så vann IFK Göteborgs Signe Hördegårdh som även vann den första etappen. Hon vann med 1:50. Bästa dalalöpare var Mira Nordin Korsnäs IF OK.

I H14 blev det ännu en göteborgsseger denna gång ifrån Kungälvs OKs Karl Aderstedt Althof som vann 2:19 före Tunalöparen Helmer Jöhnemark. Helmer som genom dagens seger utökade sin ledning i Dalacupen. Du hittar totalställningen i Dalacupen här:

Sammanlagt var det 1227 deltagare som var med under dagens fjälletapp.

Sista etappen av årets 3+3 är en medeldistans som går av stapeln på en lurig slutning och vi alla minns när den flerfaldiga världsmästaren Thierry Gueorgiou bommade runt 15 min på en av de luriga kontrollerna i slutningen när tävlingen gick här för snart 10 år sedan. Så ta med kompassen och ett glatt humör så ses vi igen i morgon!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

  Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

  SM Natt och Stigtomta 2024

  Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

  Så sätter du upp mål för din traillöpning

  Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung