Erik topp 10.

Erik topp 10:a
Det var en nöjd Erik Rost som korsade mållinjen efter 99 minuters fysisk och mental urladdning på arena Våtdyft, en soldränkt åker omgiven av flera branta bergknallar. Tidigt startande gick han upp i ledning som han fick behålla långt in i tävlingen men då landslagslöparna kom in en efter en blev slutplaceringen till slut 10:a.


– Riktigt svår men rolig bana där jag lyckades hålla ihop det hela vägen. Mitt bästa lopp för året, var Eriks kommentar direkt efter målgång. En framgångsfaktor för var de 12 timmar sömn han fått natten innan final, en ovanliden en lyx som den småbarnspappa han är.
Att Erik är tryggheten själv i den stenbundna småskurna terräng som tävlingarna avgjordes på har sin förklaring i att han har sin orienteringsskolning i liknande terräng och naturligtvis en gedigen träningsbakgrund. Att det bjöds på långa och tuffa banor var ingen nackdel för vinterns världsmästare i långdistans på skidorientering.
Den av Malungs finallöpare som också visade en stor säkerhet och trygghet i terrängtypen var inte helt oväntat Ludvig Åhlund. Uppvuxen i Örnsköldsvik där han tränat på liknande hällterräng gav en känsla av ”hemmaterräng” som han förvaltade väl. Ett stabilt lopp utan stora misstag ledde till en delad 19:e plats, bästa SM placeringen i H 21 hittills i karriären.
Premiärlöparen i en H21 final, John Börjesson, förvaltade sitt lopp väl och slutade på en fin 26:e plats i det starka 40:manna fältet.

I damklassen krossade nyblivna trippelvärldsmästarinnan Tove Alexandersson allt motstånd och vann med över 12 minuter. Hon beskrev banan som riktigt jobbig och svår vilket hon gillar och behärskar mer än någon annan dam i världen. Den utmaningen klarade systrarna Jennie och Johanna Börjesson-Eriksson av med beröm godkänt. Johanna inledde starkast men gjorde några orienteringsmisstag andra halvan på banan vilket öppnade upp för Jennie som hade motsatta utvecklingen på loppet och till slut vann syskonkampen med ynka 16 sekunder efter drygt 2 timmars löpning. Placeringarna 22 och 23 visar åter på uppåtgående trend i deras orienteringsutveckling.

Nästa helg väntar spännande medeldistans SM i närliggande område följt av stafetterna där klubben har 6 anmälda lag, 5 herr och 1 damlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung