4 Malungslöpare klarade kvalgräns till SM final

Det var knivskarp konkurrens om de åtråvärda A finalplatserna då dagens kvaltävling avgjordes på det omtalade OL berget norr om Mohed. Berget gör verkligen skäl för namnet för här gäller att hålla koll på sin orientering från första till sista meter. Sjukt svår orientering skulle man kunna beskriva den utmaning som skulle sålla fram de 40 bästa till respektive klassfinal. Det gällde att hålla kartkontakt och fokus hela vägen och dessutom parera de steniga hällarna löptekniskt.

Den av Malungs löpare som hade bäst marginal att ta sig vidare var Johan Bäckman, vars kommentar var att ”bara orientera som vanligt” så räcker det till final. En annan malungssenior som behärskar den hälsingländska terrängen bättre än de flesta är Thomas Landkvist vars höga orienteringsskicklighet räckte till en 7:e plats i hans heat och en plats i finalen. 7:a var den placering som även Filip Wadsten krigade sig till och upprepade förra helgens resultat meden fin finalplats.

Filip krigar emot en finalplats.

I damklassen var det Jennie Börjesson-Eriksson som fick till ett riktigt bra lopp som räckte till en plats bland de 40 bästa som får chans att göra upp om SM placeringar. Jennies upplevelse var ett stabilt lopp med några få mindre misstag men hon kunde hålla ett högt jämt tempo hela banan. Det enda missödet var att hon klev ner i ett djupare gyttjehål men det hindrade henne inte att spurta in på en fin 7:e plats i heatet.

Här kan du se vad löparna utsattes för:

I morgon väntar ett nytt bergsparti där orienteringstekniken kommer att sättas på prov. Det kommer att krävas både teknisk och fysisk hög nivå för att knäcka banläggarens utmaningar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Ny löpare till klubben – Xoel Chamorro García

  Inför säsongen 2024 har Xoel Chamorro García från Nigrán, strax utanför Vigo i Galicien i Spanien, valt att gå med i klubben. Några känner redan igen honom då han var [...]

  Fixa den perfekta julklappen!

  Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung