4 Malungslöpare klarade kvalgräns till SM final

Det var knivskarp konkurrens om de åtråvärda A finalplatserna då dagens kvaltävling avgjordes på det omtalade OL berget norr om Mohed. Berget gör verkligen skäl för namnet för här gäller att hålla koll på sin orientering från första till sista meter. Sjukt svår orientering skulle man kunna beskriva den utmaning som skulle sålla fram de 40 bästa till respektive klassfinal. Det gällde att hålla kartkontakt och fokus hela vägen och dessutom parera de steniga hällarna löptekniskt.

Den av Malungs löpare som hade bäst marginal att ta sig vidare var Johan Bäckman, vars kommentar var att ”bara orientera som vanligt” så räcker det till final. En annan malungssenior som behärskar den hälsingländska terrängen bättre än de flesta är Thomas Landkvist vars höga orienteringsskicklighet räckte till en 7:e plats i hans heat och en plats i finalen. 7:a var den placering som även Filip Wadsten krigade sig till och upprepade förra helgens resultat meden fin finalplats.

Filip krigar emot en finalplats.

I damklassen var det Jennie Börjesson-Eriksson som fick till ett riktigt bra lopp som räckte till en plats bland de 40 bästa som får chans att göra upp om SM placeringar. Jennies upplevelse var ett stabilt lopp med några få mindre misstag men hon kunde hålla ett högt jämt tempo hela banan. Det enda missödet var att hon klev ner i ett djupare gyttjehål men det hindrade henne inte att spurta in på en fin 7:e plats i heatet.

Här kan du se vad löparna utsattes för:

I morgon väntar ett nytt bergsparti där orienteringstekniken kommer att sättas på prov. Det kommer att krävas både teknisk och fysisk hög nivå för att knäcka banläggarens utmaningar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Bugrusset blir en kvälls tävling!

  17 Juni går Buggruset i Malung mitt under Dansbandsveckan och i år har vi flyttat starten till kl 18:00 för att deltagarna lättare ska kunna ta del av kvällens späckade [...]

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung