Välkommen Sarah!

Sarah Persson förstärker Malungs OK inför 2020!

Hej Sarah! 

Varmt välkommen till klubben, kan du berätta lite mer om dig själv och varför
du valde att byta till Malungs OK Skogsmårdarna?

Tusen tack! Jag är född och uppvuxen några mil söder om Linköping. Jag har väl egentligen sprungit orientering hela mitt liv. Har kanske inte alltid varit den mest entusiastiska till orientering genom åren men det har alltid varit en självklarhet att springa, även om det varit mer eller mindre. Jag flyttade till Falun hösten 2018 för att börja plugga direkt efter 4 år på skidgymnasiet i Mora. Falun kändes som ett givet val, inget bra svar på varför mer än att jag inte var redo att lämna Dalarna än (vem lämnar Dalarna frivilligt!?).

En dag utan både plugg och träning är sällsynta, men när de väl infaller packar jag gärna en ryggsäck med termoskaffe och grillar en korv eller två. En mysig kväll i trevligt sällskap och med god mat är trevligt alla dagar! Fick frågan i början av året om jag ville vara med på en klubbträning och tänkte, varför inte. Är egentligen ganska blyg, men inte ville väl jag tacka nej till en sådan inbjudan! Snabbt därpå fick jag frågan om jag inte ville byta klubb. Tanken att någon gång byta klubb har slagit mig men inget som har funnits med i dem närmsta planerna. Men när jag fick frågan från ett glatt gäng hittade jag inte många anledningar till att inte hänga på! Sagt och gjort, idag har jag en orienteringssäsong med nya färger att se fram emot. Känns både spännande och väldigt roligt!

 

Hur ser du på den kommande säsongen, vad har du för ambitioner och mål?

Är väldigt dålig på att sätta upp specifika mål så de är fortfarande oskrivna. Har aldrig haft några stora ambitioner inom orienteringen men förra säsongen gav verkligen mersmak. Under gymnasiet låg fokus helt klart på vintern och framförallt på längdskidorna och lite till och från på skid-orienteringen. Sprang lite orienteringstävlingar under åren för skoj men inte mycket mer än så. Idag skulle jag säga att jag i princip ser lika mycket fram emot orienteringssäsongen som längdskidsäsongen! Som ovan nämnt har jag inga specifika mål men ser fram emot att tävla både individuellt och på stafetter. Som många andra, tycker även jag 10-mila är en av årets roligaste tävlingar. Ett förstalag är en ära att springa men ett andra lag lika kul!

 

Vilka är dina styrkor som Orienterare?

Mina styrkor som orienterare… inte det lättaste att svara på. Har i princip aldrig tränat en orienteringsträning, så inte är det orienteringstekniken i alla fall!

 

Vilken stafettsträcka skulle du föredra?

På stafetter tycker jag laget framför jaget är en självklarhet och springer därmed den sträckan som passar laget bäst.

 

5 snabba:

Årstid: VÅR – Sommar – Höst – Vinter
Terräng: KUPERAD – Flackt
Distans: Sprint – MEDEL – Lång
Bana: Extremteknisk – LÖPBETONAD
Mat: Pannkaka – KÖTTBULLAR

 

/Intervju: Joel Börjesson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung