Mängdläger i Sälen

Veckan som gått har det anordnats mängdläger i Sälen för klubbens elitlöpare. Totalt 15 aktiva och 2 ledare deltog under lägret där fokus låg på framförallt mycket träning, men där även ett antal högintensiva pass fanns på schemat.

Lägret startade måndagen den 20e med en gemensam klubbträning på den nya klubbkartan utanför Jägra-Idbäck i Malung. Stafetträning för ungdomar, breddlöpare och elit där totalt 7 st, 3-4 mannalag, kom till start. Klubbens elitherrar sprang en kort slinga med masstart för att sedan växla över till resten av lagets löpare. Första laget med alla lagmedlemmar i mål vann. Uppskattad och rolig träning! På kvällen guidade Håkan till stans bästa pizzeria innan avfärd vidare mot Sälen.

[space]

[/space]

[one_half valign=”top” animation=”none”]

[/one_half]

[one_half_last valign=”top” animation=”none”]

[/one_half_last]

[space]

[/space]

Onsdagen spenderades med två kvalitativa träningar i Idre där det på förmiddagen erbjöds träningstävling på Nipfjället. Backrace följt av 7 km OL-bana på fin och utmanande fjällsluttning. Tyvärr fick vi under onsdagen även beskedet att årets 10-Mila som skulle ha avgjorts på Idre-Fjäll inte kommer bli av. Ett väntat, men ändock lika tråkigt besked. Istället får klubbens löpare vända blicken mot SM-helgerna i Göteborg och Örebro som ska avgöras 18–20 september samt 10-11 oktober.

[space]

[/space]

[one_half valign=”top” animation=”none”]

[/one_half]

[one_half_last valign=”top” animation=”none”]

[/one_half_last]

[space]

[/space]

Torsdag till lördag fortsatte sedan lägrets tema på ”långt och länge”. Bland annat ett hemlängtanspass på 32 km från Stöten till Lindvallen under fredagen och en rejäl långdistans på 15,9 km under lördagen. Längden tog ut sin rätt och det fanns en hel del slitna kroppar under lägrets avslutande del.

För att knyta ihop en fin träningsvecka avslutades lägret med en individuell medeldistans i Orsa-Grönklitt. 2022 kommer SM arrangeras just där och redan nu är förberedelserna igång för ett mästerskapsår i hemmadistriktet.

Stort tack till Mats, Lotta och Revenger för all service under lägret!

Nästa aktivitet för klubbens elitlöpare är SM-läger den 13-16 augusti nere i Göteborg.

[space]

[/space]

[one_third valign=”top” animation=”none”]

[/one_third]

[one_third valign=”top” animation=”none”]

[/one_third]

[one_third_last valign=”top” animation=”none”]

[/one_third_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Ny löpare till klubben – Xoel Chamorro García

  Inför säsongen 2024 har Xoel Chamorro García från Nigrán, strax utanför Vigo i Galicien i Spanien, valt att gå med i klubben. Några känner redan igen honom då han var [...]

  Fixa den perfekta julklappen!

  Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung