Förberedelser inför SM i Göteborg

Efter en vår och sommar helt utan tävlingar är det äntligen dags att dra igång säsongen 2020. SOFT har beslutat om att arrangera en Corona-säkrad variant av SM den 18–20 september i Göteborg där ett tiotal malungslöpare kommer att stå på startlinjen. Med kval på fredagen och finaler lördag och söndag, ska de svenska mästarna i medel- respektive långdistans koras.

För att förbereda sig inför vad som väntar har klubbens elitlöpare under helgen varit på läger nere i Göteborg. Under torsdag och fredag bekantade sig löparna med relevanta kartor och relevant terräng, för att sedan under lördag och söndag simulera träningstävlingar som om det vore SM. Blöta myrar, högt gräs och branta backar kan summera några av intrycken från helgen.

 

Efter sista träningen.
 

Som ett steg i förberedelserna bjöd även klubbens elitledare Klas Dahlberg på en föreläsning om hur man kan tänkas tackla terrängen i Göteborg. Det är få som har samma erfarenhet eller som har spenderat lika många timmar i Göteborgsterrängen som Klas. Det finns en hel del lärdomar att ta med sig från lägret nu med 5 veckor kvar till start.

 

Sort tack till Filip och Klas som fixat ett givande läger!
 

 

Träning i Svartedalen. Kartan i direkt anslutning till området för SM-lång.
 

Postad i:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *