Ludvig blir coach för damerna

Klubbens ledarteam på damsidan har kompletterats med Ludvig Åhlund. Tillsammans med herrledare Klas Dahlberg och Elitkommittén kommer Ludvigs uppgift vara att fortsätta utveckla klubbens elitverksamhet, samt att han blir huvudansvarig damcoach. 

Hur kommer det sig att du blivit en del av coachteamet?
– Klubben har varit i stort behov av en damcoach, och efter att redan ha varit lite delaktig känns det nu ännu roligare att officiellt få ansvaret att försöka hjälpa våra damlöpare att utvecklas utifrån sina egna ambitioner. Beslutsprocessen tog tid, men jag landade i att detta är en uppgift jag vill prioritera, dels tack vare att jag känner stöd och uppskattning från alla inblandade men framförallt för att jag brinner för att hjälpa andra. Förhoppningsvis kommer det också tillföra nyttiga erferenheter till mitt framtida tränaryrke.

Vad ser du mest fram emot med att vara coach?
– Det absolut roligaste kommer vara att dela glädjen när vi lyckas med något vi strävat efter! Jag gillar också att försöka förstå varje individs behov och önskemål, och utifrån det tillsammans hitta något sätt att underlätta utvecklingen. Gemensamma tekniksnack och tävlingsförberedelser ser jag också fram emot; att skapa en trygg stämning med en strategi som vi redan vet gör det lättare att kunna njuta av kommande orienteringslopp.

Venla 2019 efter en fin 23e plats.

Vad tror du kommer bli största utmaningen?
– Det är alltid en utmaning att jobba med människor, att få ihop gruppdynamiken och försöka motsvara förväntningar, men det är samtidigt en utmaning jag gillar. Det svåraste kan nog bli att lägga lagom med tid och energi på coachrollen, så att jag kan behålla glädjen i det jag gör, både i och utanför detta spännande uppdrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Kallelse till upptaktsträff

  Du hittar den som PDF här.The post Kallelse till upptaktsträff first appeared on Konfirmation Sälen.

  SM natt med ljuspunkter

  Säsongens sista SM tävling i Norrland avgjordes i Sundsvall med Södra bergets friluftscenter som arena. En arena där mängder av mästerskap i olika sporter arrangerats och med en terräng som [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung