Utmanande Coronaanpassat skogs-SM

I helgen var det både premiär och avslutning på orienteringstävlingar i skogen denna annorlunda säsong. Malung hade 13 löpare som kom till start på SM-kvalet, vilket är färre än tidigare säsonger, mycket beroende på att många löpare känt stor osäkerhet då det inte varit några tävlingar att testa orienteringstekniken på i år. Kvalet hade helt andra förutsättningar än tidigare år då det var ett gemensamt kval till både medel och långfinal vilket förstås ökade pressen att lyckas då hela resten av SM helgen påverkades. Det var ett riktigt tufft kval med extremt svårforcerad terräng och tekniskt krävande orientering där kilometertiderna blev längre än de brukar då svenska eliten möts.

De två som lyckades hålla nerver, teknik och löpning på tillräckligt hög nivå för att ta en plats i den åtråvärda A-finalen var William Lind och Filip Wadsten. William är förstås den mest meriterade men hans uppladdning hade varit allt annat än önskvärd med en förkylning bara veckan innan som påverkade dagsformen på ett negativt sätt. 21:a plats var inte det han laddat för men är inte löpningen på topp finns det många hungriga unga orienterare som springer fort om kontrollerna sitter där de ska. Filip hade efter sitt stabila kvallopp lyckats ta den sista platsen in i TV-sända finalen och satsade offensivt i början men någon kontrollmiss på banan kostade några minuter för mycket vilket petade ner honom i fältet men att vara med bland de 40 bästa är ett fint kvitto på vilken kapacitet som finns i Landehofpojken.

Övriga hade en helt annat tävlingsområde dit ett revanschlystet gäng tog sig till B-finalen där inga medaljer utan bara äran stod på spel. Ludvig var mannen för dagen som lyckades fullfölja den plan han hade både gällande orientering och offensiv löpning och vann B-finalen, som även den hade flera starka namn.

Helgen avslutades med en långdistans i Svartedalen som bjöd på omväxlande löpvänlig, tätare mer svårforcerad skog och många höjdpartier med svårframkomliga branta avsnitt. Många långsträckor ställde stora krav på att hitta de bästa stråken för att inte förlora tid. William var i dag den enda Malungslöpare som fick chansen att ta sig an A-finalutmaningen. Det var säkert många av er som tog chansen att följa Williams kamp på banan och han visade trots att formen inte var 100%-ig, att han tillhör de allra bästa långdistansorienterarna. En 10:e plats, drygt 8 minuter efter helgens suverän Gustafs Bergman, blev resultatet.

Fina resultat på B finalerna av tjejerna.

B-finalisterna hade också dom mycket utslagsgivande banor där omdömet från de flesta efter målgång var att det var riktigt rolig långdistansorientering och fin terräng som bjöds. Den som var mest nöjd och glad var Johanna Börjesson-Eriksson som fick snabbaste tid på damernas B-final och därmed ett kvitto på att hon ligger bra till i träningen gett result. Äkta paret Magdalena och Daniel Hajkova/Hajek fick även dom en bra avslutning, som 3:a respektive 4:a, vilket kan vara sköna besked att ha med sig in mot vinterträningen.

Utöver SM i orientering var helgen även ett SM i reselogistik. För att följa regelverket i Coronans tecken så var tävlingarna uppdelade på flera mindre start- och målplatser och ledare fick åka skytteltrafik för att löparna inte skulle vara onödigt många samlade samtidigt. Vi hoppas alla att nästa säsong blir mer som ”vanligt” igen.

Det som är kvar på årets säsong är nu bara sprint-SM om 3 veckor i Örebro där både individuellt och stafettmedaljer ska fördelas. Det finns möjlighet till fina placeringar både individuellt och i stafett där klubben har en 7:e plats från fjolåret att försvara.

Vid pennan för redarna ovan är Carina Sandberg som var en del av det fantastiska ledarteamet som jag är säker på tog hem guldmedaljen i reselogistik SM! Tack för att ni var med och stöttade oss ännu en helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Bugrusset blir en kvälls tävling!

  17 Juni går Buggruset i Malung mitt under Dansbandsveckan och i år har vi flyttat starten till kl 18:00 för att deltagarna lättare ska kunna ta del av kvällens späckade [...]

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung