”Utlandsläger” i Åhus

Det traditionsenliga utlandslägret i februari fick av förklarliga skäl bli en Sverige-variant detta år. En fem löpare stark trupp drog i onsdags till Åhus med förhoppning om att stilla sitt OL-begär och få tassa lite barmark.

Väderprognosen för veckan såg tyvärr dyster ut, och under den 7 timmar långa resan från Dalarna vräkte snön konstant ner. Hoppet om barmark grusades i samma takt som kilometerna rullade. Väl på plats vid boendet konstaterades 2 dm nysnö på backen, vilket enligt säkra källor ska ha varit den enda snön som fallit under året. Mantrat ”de yttre förutsättningarna går ej att påverka” anammades och humöret samt prestationer under första nattpasset var trots allt på topp.

Torsdagen bjöd på långdistans i Vånga och nattcup i Olofström. Tuffa träningar med en hel del vägvalsproblematik och lärorika kartdiskussioner efteråt.

Kung Bore började under fredagen samarbeta och hoppet om barmark levde. Fredagens träningar var båda riktigt tekniska med ”Tjeckien-lik” terräng i Kjugekull och första sanddynsträningen i Äspet-Yngsjö. Ludde är som bekant en tekniker och kunde briljera under fredagens priopass.

Lägret fortsatte lördag och söndag med fina träningar kring Åhus strandremsa, skidskytte-VM på TV mellan träningarna och QUIZ a´la Jennie lördag kväll. Bäst av allt? Barmarken hade hittat fram igen!

 

Truppen innan avfärd hemåt.

Masstartsträning fredag kväll.

Kontrollplock vid Gropahålet lördag eftermiddag.

HÄR är en video från terrängen innan sista passet vid Friseboda.

 

Tack OK Pan-Kristanstad för fina träningar!

Tack Dag och Johanna för ett fint läger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Ny löpare till klubben – Xoel Chamorro García

  Inför säsongen 2024 har Xoel Chamorro García från Nigrán, strax utanför Vigo i Galicien i Spanien, valt att gå med i klubben. Några känner redan igen honom då han var [...]

  Fixa den perfekta julklappen!

  Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung