Världscuptester i Idre

I måndags sprang 6 malungslöpare det första, av två tester, inför sommarens världscuptävlingar i Idre. En medeldistans i sluttningen mellan Nipfjällsstugan och Städjan gav deltagarna en tuff utmaning att ta sig an både tekniskt och fysiskt.

Bäst av klubbens löpare under dagen var Jennie Börjesson-Eriksson som sprang in på en 11e plats. Av herrarna lyckades Oskar Sandberg bäst på en 26e plats, strax före Johan Bäckman på en 28e. Vann gjorde Kårelöparna Lisa Risby och Eskil Kinneberg.

Herrarnas medeldistans under söndagen.

På onsdag går nästa testtävling, då långdistans på Idre Fjäll. Efter onsdagens resultat och resultaten under VM kommer Sveriges trupp att presenteras. Då löparna som är uttagna att springa skogsdistanser på VM (däribland William) även är förhandsuttagna har Malungs OK minst en löpare representerad i Idre 12-15 augusti.

Postad i:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *