Välkommen Stina Nilsson!

Inför en spännande orienteringshöst förstärks Malungs damlag av Stina Nilsson från moderklubben Umeå OK. Stina har många fina juniormeriter och efter några år med stort fokus på sina läkarstudier har hon nu fått en nytändning.

Jag har sedan en tid tillbaka varit med på klubbens träningar och ser fram emot att fortsätta träna och tävla tillsammans med mina befintliga och nya vänner

I Falun jobbar Stina som läkare sedan ett år tillbaka och ska strax inleda en tvåårig AT-tjänst på lasarettet. Stina har även fått sällskap i Falun av sin storasyster Sofia (sambo med Anton Östlin), så därmed har systrarna Nilsson återförenats i samma stad. 

Vad ser du mest fram emot i nya klubben?

”Utöver de stora stafetterna och individuella tävlingarna ser jag främst fram emot att springa och bidra på de mindre stafetterna. Detta blir även en nytändning för mig där jag siktar på att få till en regelbundenhet med mitt tränande och tävlande som förhoppningsvis leder till förbättrade prestationer”

Vi känner Stina som en flitig och målmedveten orienterare, samtidigt som hon är en skicklig kartläsare. Stina själv beskriver sig som en orienterare som gillar kurvbild och att läsa på detaljer, hellre många och tydliga detaljer än få och diffusa. Vi är övertygade om att Stinas orienteringstekniska kvalitéer och kämpaglöd kommer tillföra mycket till klubben, och det ska bli spännande att få följa och stötta henne i den fortsatta utvecklingen.

Vad önskar du mest av sommaren?

Jag ser fram emot semestern och då blir det en sväng till fjällen för att insupa en del av Sveriges mest rogivande platser. Jag har inte något speciellt inplanerat utan det blir att ta dagen lite som den kommer. Högst troligt är att det även blir en traditionsenlig resa till västkusten”, avslutar Stina.

Vi hälsar Stina hjärtligt välkommen i gänget och ser fram emot många roliga möten på träningar, tävlingar och läger framöver.

Foto: Sofia Nilsson

Text: Ludvig Åhlund (Damcoach)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    FLER NYHETER

    Rekordstort intresse för fjällets utmaning!

    Fjällmaraton Sälen by EQPE 2024 närmar sig med stormsteg, och redan nu kan vi konstatera att intresset för loppet är rekordstort! Aldrig har vi haft så många anmälda deltagare vid [...]

    Teknikträningar i Malung

    Denna vecka startar vi upp med teknikträningar i Malung. Tisdagar klockan 18:00. Plats och instruktioner till träningen skrivs på Facebooksidan samt klotterplanket på hemsidan. För de som inte har möjlighet [...]

    Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

    Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

    FÖLJ OSS

    HITTA TILL OSS

    Malungs OK Skogsmårdarna
    Skolgatan 2
    782 30 Malung